ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με το στανιό στήριξε Αδάμο για ΠτΒ το ΑΚΕΛ

Το παρασκήνιο της εκλογής του βουλευτή των Νέων Δυνάμεων

24news team

Δεν πανηγύρισαν στο ΑΚΕΛ για την κατάληψη του δεύτερου τη τάξει αξιώματος στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού ο νέος Πρόεδρος της Βουλής ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ, δεν θεωρείται σπλάχνο του κόμματος, ούτε και ανήκει στο κόμμα της αριστεράς ως μέλος, αλλά θεωρείται απλός συνεργάτης.

Εκ των πραγμάτων και με το ηθικό πλεονέκτημα του κόμματος να τίθεται εκ νέου εν αμφιβόλω, η ηγεσία του ΑΚΕΛ συναίνεσε να αναρριχηθεί στην Προεδρία του Κοινοβουλίου, ένα κλασικό στέλεχος των επονομαζόμενων Νέων Δυνάμεων.

Στην προκειμένη, οι παροικούντες στην Εζεκία Παπαϊωάννου, γνωρίζουν ότι ο κ. Αδάμου δεν ήταν και ο πλέον πειθαρχημένος βουλευτής, αφού σε αρκετά θέματα διαφωνούσε με το κόμμα και εξέφραζε την άποψη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκαλώντας ρήγματα στην σιδηρά πειθαρχία που προσπαθούσε να επιβάλει ο Γενικός Γραμματέας ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στο κόμμα.

Εξάλλου οι συνεδρίες της Κ.Ο, διανθίζονταν πάντα από τις αντιδράσεις των Νέων Δυνάμεων , αφού τόσο ο κ. Αδάμου όσο και η φίλη και συνεργάτης του, επίσης των Ν.Δ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, εξέφραζαν πάντα διαφορετική άποψη σε αρκετά θέματα της ατζέντας. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη περίπτωση, με την περιβόητη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, με Αδάμου και Χαραλαμπίδου να διατυπώνουν διαφορετική άποψη από τους υπόλοιπους βουλευτές και την ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας τεράστια εσωκομματική αναταραχή. Τελικά η κ. Χαραλαμπίδου ψήφισε εναντίον των θέσεων του κόμματος, ενώ ο κ. Αδάμου δεν βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας…

Ακόμη η διαχρονική ατάκα του κ. Αδάμου, προς τους κατοικοεδρεύοντες στα παρασκήνια του Κοινοβουλίου είναι ότι δεν είναι ΜΕΛΟΣ του ΑΚΕΛ, οπόταν δεν δεσμεύεται από όλες τις πράξεις του κόμματος της αριστεράς.

Όσον αφορά στην εκλογή Αδάμου, δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά , αφού σε συνομιλία που είχαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, προ της ψηφοφορίας, διαφάνηκε ότι οι ψήφοι δεν αρκούσαν για άλλη επιλογή, όπως π.χ τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Δεν μπορούσαν ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ να ρισκάρουν ήττα και να χαλάσουν την όποια προοπτική συνεργασίας στο μέλλον. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν εκλογή του «εχθρού» αυτή την περίοδο Προέδρου της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, όπως και οποιουδήποτε άλλου βουλευτή...

Έτσι συγκατάνευσαν με βαριά καρδιά στην εκλογή Αδάμου, αφού είχε προηγηθεί και η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ που μιλούσε περί της ευπρέπειας και καταλληλότητας του βουλευτή των Νέων Δυνάμεων, αλλά και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων υπέρ της συναινετικότητας και της πολιτικής επάρκειας του ανδρός. 

Όπως έλεγε και βουλευτής του ΑΚΕΛ στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, κάναμε παντρειά με το στανιό, αφού επιβραβεύσαμε πάλι τις Νέες Δυνάμεις σε βάρος των καθαρόαιμων συντρόφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X