ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Παιδείας – «Σημαντική η σχέση της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας»

Μετά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

ΚΥΠΕ

Είναι σημαντική η σχέση της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας διαχρονικά και ειδικά σήμερα λόγω και των συνθηκών που βιώνουμε και στα σχολεία μας, δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας. «Για εμάς είναι σημαντική η σχέση της Εκκλησίας με το Υπουργείο μας διαχρονικά, ειδικά σήμερα λόγω και των συνθηκών που βιώνουμε και στα σχολεία μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι θα θεσμοθετηθεί αυτή η συνεργασία και θα γίνει τακτή «έτσι ώστε να ακούμε τις εισηγήσεις του Μακαριοτάτου». Γνωρίζω πολύ καλά, συνέχισε η Υπουργός, ότι εξαιτίας και της προηγούμενης εμπειρίας του Μακαριοτάτου στα σχολεία, αφού διετέλεσε εκπαιδευτικός, αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς για να είμαστε ανοικτοί στον διάλογο.

«Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα για το οποίο θα είμαστε περήφανοι σε ένα τόπο που πάσχει όντως από αρκετές προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι ζούμε «σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, σε μια πατρίδα στην οποία όλοι χωράμε και όλοι έχουμε λόγο και σκοπό για τον οποίο παλεύουμε για τα παιδιά μας».

Ο Κύπρου Γεώργιος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Υπουργό και ανέφερε ότι την Εκκλησία την ενδιαφέρει άμεσα η παιδεία του τόπου όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, εξηγώντας ότι η Εκκλησία για οκτώ αιώνες, τους αιώνες της δουλείας, κράτησε το βάρος της παιδείας του λαού, αλλά και για σημαντικότερους λόγους που αναφέρονται στο σήμερα.

«Από το τι παιδεία θα προσφέρουμε θα εξαρτηθεί και το τι άνθρωπο θα παραδώσουμε στην κοινωνία και τι προϋποθέσεις θα έχουμε και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων αλλά και για τις προϋποθέσεις απελευθέρωσης του τόπου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό συζητήθηκαν τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε όποτε χρειάζεται να γίνονται συναντήσεις.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την σημερινή συνάντηση και το έργο το οποίο επιτελεί η Υπουργός, κατέληξε ο Κύπρου Γεώργιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X