ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Υπ. Δικαιοσύνης: Πάντοτε σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών

«Είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε

ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εορτών, όπως και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε την Κυριακή η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στην Κάτω Δευτερά και σε ερώτηση αν και η Κύπρος ακολουθεί την πορεία που υιοθετείται πανευρωπαϊκά με την κήρυξη της προσεχούς περιόδου ως υψηλού κινδύνου και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αυτή είναι οπωσδήποτε και η φιλοσοφία της Κυβέρνησης».

Η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η ανησυχία όλων των κρατών μελών ήταν πως λόγω και των εορτών και της κατάστασης που δεν λέει να ηρεμήσει στη Μέση Ανατολή «για το τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξουν αδιάκριτα χτυπήματα κατά πολιτών σε κεντρικά σημεία των πόλεων από τους λεγόμενους "μοναχικούς λύκους", όπως δυστυχώς συνέβη στις Βρυξέλλες ακριβώς μετά το Συμβούλιο των Υπουργών».

«Είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ενίσχυση των μέτρων στην Κύπρο σε χώρους που θεωρούνται πιο υψηλού κινδύνου ή αν απλώς εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα γενικότερα, η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου είπε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες με διττό τρόπο, αφενός με την αυξημένη αστυνόμευση συγκεκριμένων χώρων για τους οποίους υπάρχουν ανησυχίες από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με κάποιους χώρους να έχουν προστεθεί στη λίστα όσο γινόταν πιο λεπτομερής ανάλυση του κινδύνου, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και περισσότερη αστυνόμευση ενόψει και των εορτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση