ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρίστου για Πελεκάνο - Ίσως να βρήκε τον φυσικό του χώρο

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ δεν διέψευσε συζητήσεις με άλλα πρώην συναγερμικά στελέχη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Μάριος Πελεκάνος πάντα είχε τις δικές του απόψεις τις οποίες εξέφραζε κατά καιρούς και ίσως στο ΕΛΑΜ να βρήκε τον φυσικό του χώρο», δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Χρίστος Χρίστου. Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», μετά την ανακοίνωση της συμπερίληψης του κ. Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου είπε ότι «εμείς προσεγγίσαμε τον κ. Πελεκάνο και ανταποκρίθηκε στο δικό μας κάλεσμα».

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «καθημερινά και στο πρόσωπο του κ. Πελεκάνου αλλά και σε άλλους συμπολίτες μας τους οποίους συναντούμε, βρίσκουμε ανταπόκριση σε όσα το ΕΛΑΜ έχει ως πολιτικές θέσεις και επιδιώκει να εφαρμόσει στη χώρα μας». Θεωρούμε, τόνισε, ότι ο κ. Πελεκάνος «σε αρκετά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, είχε παρόμοια προσέγγιση». «Έχει την πολιτική ωριμότητα», πρόσθεσε, «και την οξυδέρκεια να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό του και για το πολιτικό του μέλλον».

Ερωτηθείς αν δεν έχει το ΕΛΑΜ δικά του στελέχη για να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, είπε ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν ήδη τρία στελέχη από το κόμμα και θα υπάρξει επίσης από την ερχόμενη εβδομάδα η ένταξη μιας τέταρτης υποψήφιας η οποία προέρχεται από το ΕΛΑΜ. «Μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανακοινωθεί το όνομα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί ολόκληρο το ψηφοδέλτιο», ξεκαθάρισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές ότι η απόφαση του κ. Πελεκάνου ήταν αποτέλεσμα της δυσαρέσκειάς του για τη μη συμπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και για να ικανοποιήσει τις δικές του πολιτικές προσδοκίες, ο κ. Χρίστου υποστήριξε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, ερωτηθείς αν ισχύει το ότι το ΕΛΑΜ βρισκόταν σε συζητήσεις με άλλους δύο πρώην βουλευτές του ΔΗΣΥ σε περίπτωση που η απάντηση του κ. Πελεκάνου ήταν αρνητική, ο κ. Χρίστου δεν το διέψευσε, λέγοντας ότι «μιλούμε με όλο τον κόσμο ο οποίος είναι διατεθειμένος να ενισχύσει τον αγώνα. Μιλούμε με αρκετά στελέχη και όχι μόνο από τον ΔΗΣΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση