ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: «Zητούσε επίμονα να μου μιλήσει, με έντονο ύφος»

Το παράπονο του Σωκράτη στον Πρόεδρο

ΚΥΠΕ

Τη δέσμευση ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη σε συνδέσμους και οργανωμένους φορείς που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο εξέφρασε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλίδης.

«Ως ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνω αποφασισμένος η πολιτεία να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη σε συνδέσμους, οργανισμούς και οργανωμένους φορείς που έχουν στο επίκεντρο τον συνάνθρωπο, προσφέροντας ζωτική στήριξη σε ολόκληρη την κοινωνία. Γνωρίζω πολύ καλά ότι χωρίς να υπάρχει αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία, το κράτος δεν έχει όλες αυτές τις υποδομές», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση του προς όλους όσοι συμβάλλουν στο έργο που επιτελείται από την Αγία Σκέπη

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη στον ίδιο στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ βρισκόταν σε κέντρο φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. «Όταν ολοκλήρωσα την επίσκεψη μου με περίμενε έξω ένα νεαρό παιδί από την περιοχή, ο οποίος ζητούσε επίμονα να μου μιλήσει με ένα έντονο ύφος. Κάποιοι ήθελαν να με συνοδεύσουν, τους είπα να με αφήσουν να πάω μόνος μου να του μιλήσω και το παράπονο αυτού του παιδιού, του Σωκράτη, ήταν ότι δύο μήνες νωρίτερα είχε θάψει τον μικρότερο του αδελφό από ναρκωτικά. Το μεγάλο του παράπονο ήταν ότι στην περιοχή εκείνη η πολιτεία δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν κέντρα, όπως η Αγία Σκέπη, για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε.

Όπως είπε, ο αδελφός του Σωκράτη δεν ήταν τυχερός όπως άλλοι που είχαν την ευκαιρία. «Για να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε πολιτεία περήφανη για τη χώρα, για το κράτος μας, για την κυβέρνηση μας, για την Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλίσουμε είναι - σε συνεργασία πάντοτε με Κέντρα όπως η Αγία Σκέπη αλλά και με το κράτος να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο – ότι θα στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που είναι σημαντικό να υπάρχουν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση του προς όλους όσοι συμβάλλουν στο έργο που επιτελείται από την Αγία Σκέπη. «Η αποψινή μου παρουσία, εδώ που είναι ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για το έργο που γίνεται, είναι αυτή την υπόσχεση που δίδει προς όλους εσάς ότι, μέσα από ένα ξεκάθαρο προγραμματισμό θα φροντίσουμε ότι οι συμπολίτες μας, όπου και αν ζουν στην ελεύθερη Κύπρο, όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, θα έχουν δίπλα τους μια Αγία Σκέπη», κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X