ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης: Ανέθεσε στον Αρέστη πρόταση για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον κ. Γιώργο Αρέστη, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο και ανέθεσε την ετοιμασία πρότασης προς την εκτελεστική εξουσία για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Η σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Δημοκρατίας και των Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων.

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και θα έχει την ευθύνη ετοιμασίας καταλόγου για διορισμούς τον οποίο θα υποβάλλει στην Εκτελεστική Εξουσία.

Σε πρώτη φάση, η αρμοδιότητα του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα καλύπτει τους διορισμούς των μελών των Ημικρατικών Οργανισμών. Η εκτελεστική εξουσία, στη βάση των εισηγήσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, θα διορίζει τα μέλη των Ημικρατικών Οργανισμών.

Ο κατάλογος προσώπων τον οποίο θα προτείνει το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προς την εκτελεστική εξουσία θα προκύπτει μέσα από ανοικτή διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X