ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χέρια ψηλά στο Προεδρικό για Χατζηγιάννη

Η ελαφρότητα λειτουργίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του πολιτικού του συμβούλου Ανδρέα Παράσχου, θα πρέπει να σταματήσει άμεσα, δηλώνουν στο Προεδρικό

24news team

Δεν έχουν σταματημό τα ατοπήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με φόντο διορισμούς της Κυβέρνησης. Μια νέα σοβαρή καταγγελία φέρνει στο προσκήνιο με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια» που και πάλι αφορά το Υφυπουργείο Πολιτισμού και η οποία κάνει λόγο για διαφθορά και ασυδοσία εντός αυτού.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει πως «καταγγελία για διαφθορά και εκμετάλλευση κονδυλίων για προσωπικό όφελος βρίσκεται ενώπιον εκπροσώπων της Βουλής και της ελεγκτικής υπηρεσίας» ενώ εν συνεχεία διευκρινίζει πως η καταγγελία αφορά σύμβουλο του Υφυπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος «από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες από το κονδύλι του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, για συνεργάτες και φίλους του, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις στενοί του συγγενείς».

«Από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες από το κονδύλι του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, για συνεργάτες και φίλους του»

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης πως, «ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει εξασφαλίσει κονδύλια από άλλο υφυπουργείο για δύο συναυλίες αφιερώματα, με τη συμμετοχή και επιμέλεια του ίδιου, του στενού του συνεργάτη και των δύο πολύ στενών συγγενών του».
Εν κατακλείδι σημειώνεται ότι, «πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σύμβαση αγοράς υπηρεσιών του συμβούλου στο υφυπουργείο, ανέρχεται στις 52 χιλιάδες ευρώ το χρόνο».

Αν και το προαναφερθέν δημοσίευμα δεν γνωστοποίησε ποιο πρόσωπο αφορούν οι καταγγελίες, τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι φήμες γύρω από το όνομα του δημοσιογράφου συμβούλου του Υφυπουργού, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς φωτογραφίζεται μέσω του ρεπορτάζ.

Ενός διορισμού μύρια κακά έπονται…

Ο διορισμός του πετυχημένου και δημοφιλούς τραγουδιστή και συνθέτη από την πρώτη ώρα της ανακοίνωσής του είχε τύχει «μουδιασμένης» αποδοχής, μετά από αλλεπάλληλές γκάφες και σκιές που δημιουργούν αποφάσεις τόσο του ιδίου όσο και του περίγυρου του, τείνει να εξελιχθεί από επικοινωνιακό πλεονέκτημα σε προσωπικό Βατερλώ για τον νέο Πρόεδρο. Στο Προεδρικό σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά και δηλώνουν πως η ελαφρότητα λειτουργίας του Χατζηγιάννη και του πολιτικού του συμβούλου, Ανδρέα Παράσχου, θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. «Με την απομάκρυνση του ενός ή και των δύο» όπως
αναφέρουν στους διαδρόμους.

Το ιστορικό των γκαφών

Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού, από τα γενέθλια του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, προκάλεσε χαμό, περί τα μέσα Απριλίου, αφήνοντας εκτεθειμένο τόσο το Υφυπουργείο όσο και τον Υφυπουργό Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η επίμαχη ανάρτηση ανάφερε τα εξής: «ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, έσβησε τα κεράκια στην εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων του έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο, Γιώτα Παπαδοπούλου, στενούς συνεργάτες και φίλους. Νικόλας και Γιώτα Παπαδοπούλου έκλεψαν τα βλέμματα με το χορό που χάρισαν για λίγο στους καλεσμένους τους, με αυτούς να χειροκροτούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό».



Οι πρωταγωνιστές έσπευσαν να μαζέψουν την κατάσταση αλλά μάλλον το αντίθετο πέτυχαν αφού αν και από πλευράς τους λέχθηκε πως επρόκειτο για «εκ παραδρομής λάθος» κανείς δεν πείσθηκε περί τούτου.

Από τα πλαστά εισιτήρια για συναυλία του Ρουβά, σύμβουλος του Χατζηγιάννη

Σχεδόν ένα μήνα μετά το Υφυπουργείο Πολιτισμού πρωταγωνιστεί ξανά όταν αποκαλύφθηκε πως η γνωστή δημοσιογράφος και διοργανωτής συναυλιών, Θέκλα Κυριάκου, η οποία καταδικάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία του Σάκη Ρουβά, εκτελούσε καθήκοντα συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη για θέματα Τύπου και Μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά το Υφυπουργείο διέψευσε την είδηση ενώ λίγο αργότερα και αφού προκλήθηκε σάλος με στοιχεία που αποδείκνυαν το αντίθετο επανήλθε με νέα ανακοίνωση η οποία διευκρίνιζε πως η συγκεκριμένη κυρία ασκούσε τα εν λόγω καθήκοντα δοκιμαστικά!

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του Πόθεν Έσχες του Υφυπουργού το οποίο δημοσιεύθηκε καθυστερημένα και μεμονωμένα με αποτέλεσμα να τραβήξει τα φώτα πάνω του με τα σχόλια στα ΜΚΔ να δίνουν και να παίρνουν.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X