ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ζεστό αντίο στη Ζέτα

Η Κύπρος αποχαιρέτισε την πολιτικό που κόσμησε την πολιτική με το ήθος και την ευγένειά της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Απόστολου Τομαρά

Με ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα η Κύπρος είπε το στερνό αντίο σε έναν άνθρωπο και μια πολιτικό που έσπασε τα στερεότυπα απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και το σεβασμό από φίλους και αντιπάλους. Ο επίλογος της προσωπικής περιπέτειας της Υπουργού Εργασίας παίχθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Εκατοντάδες απλοί άνθρωποι πήγαν από νωρίς για να αποχαιρετήσουν τη γυναίκα που ήταν γνωστή με το μικρό της το όνομα. Μπροστά από τη σωρό που είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πέρασαν ανώνυμοι και επώνυμοι. Πρόσωπα που η εκλιπούσα είχε συνεργαστεί τόσο την περίοδο του εργασιακού της βίου όσο και της πολιτικής της διαδρομής. Το στερνό αντίο εκ μέρους της κυβέρνησης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος της εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Εργασίας για δυο πενταετίες.

«Αγαπημένη μου Ζέτα»

Με μια προσωπική προσφώνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου. Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο περιέγραψε το κλίμα θλίψης που σκόρπισε η θάνατός της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Επικαλούμενος τα κύματα συμπάθειας από την αναγγελία του θανάτου της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε τα βασικά χαρακτηριστικά της γυναίκας και πολιτικού που για εννέα χρόνια, όπως είπε, είχε την τιμή να συνεργαστεί. Στάθηκε στη συμβολή της Υπουργού Εργασίας στην διατήρηση του ήπιου κλίματος στα εργασιακά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαρίθμησε μια σειρά μέτρα που η κυβέρνηση έκανε πράξη με την καθοριστική συμβολή της εκλιπούσας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως για όσα η ίδια πάλεψε θα γίνουν πράξη. Αναφέρθηκε στον Εθνικό Κατώτατο Μισθό και στη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού και τη γονική άδεια.

Ένα ευχαριστώ

Τη Ζέτα από πλευράς του κόσμου της εργασίας αποχαιρέτησε ο Γ.Γ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, ο οποίος με τον Γενικός Διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου τιμητικά κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στάθηκαν δίπλα στο φέρετρό της. Συγκινημένος ο Γ.Γ της ΣΕΚ αναφέρθηκε στο ταξίδι με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου στο τιμόνι του Υπουργείου Εργασίας. Τα όσα πρόσφερε στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και στην διατήρηση της εργασιακής ειρήνης.

«Στο καλό αρχόντισσά μας»

«Πως συνοψίζεις τη Ζέτα μέσα σε ένα λεπτό». Με αυτό το ερωτήματα ξεκίνησε τον αποχαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου. Ο εκπρόσωπος των εργοδοτών στην ομιλία του περιέγραψε αυτό το οποίο ήταν γνωστό στους κοινωνικούς εταίρους τα εννέα χρόνια που η Ζέτα Αιμιανίδου ήταν στο Υπουργείο Εργασίας. Τη συναίνεση και τον ήπιο λόγο. Χαρακτηριστικά που σμίκρυναν την απόσταση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Στο καλό αρχόντισσά μας» ήταν το στερνό αντίο του Μιχάλη Αντωνίου στην εκλιπούσα. Σε συναισθηματική φόρτιση τη Ζέτα Αιμιλιανίδου αποχαιρέτησε ο εκ των στενών συνεργατών της Φάνος Κουρουφέξης λέγοντας πως η «Ζέτα Αιμιλιανίδου ήταν η μάνα μας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X