ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ΥΠΕΣ δεν ενέκρινε πώληση Ε/κ περιουσιών στην Αμμόχωστο

Διερευνάται το τ/κ δημοσίευμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Απόστολου Τομαρά

Σε μια πρώτη αντίδραση του δημοσιεύματος της τ/κ εφημερίδας Γενί Μπακίς ότι Τ/κ επιχειρηματίας αγόρασε τρία ελληνοκυπριακά ξενοδοχεία και δυο ορόφους πολυκατοικιών στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, μάλιστα, με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα.

Εν αναμονή επίσημης αντίδρασης, πηγές από το ΥΠΕΣ είπαν στην «Καθημερινή» πως γίνεται ήδη διερεύνηση των όσων φέρεται να δήλωσε Τ/κ επιχειρηματίας συμπληρώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει δοθεί άδεια από το ΥΠΕΣ για πώληση Ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα. Σε μια πρώτη εκτίμηση για το τι μπορεί να έχει γίνει, εάν έχουν βάση τα όσα δήλωσε ο Τ/κ επιχειρηματίας, οι ίδιες πηγές θεωρούν πως ενδεχομένως να πρόκειται για ιδιωτική συμφωνία των Ε/κ ιδιοκτητών με τον Τ/κ επιχειρηματία η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κατατίθεται στο Κτηματολόγιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η πράξη μεταβίβασης στο νέο ιδιοκτήτη.

Η συγκεκριμένη πρακτική της ιδιωτικής συμφωνίας δεν είναι άγνωστη μιας και έχει παρουσιασθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι οι ιδιοκτήτες των τριών ξενοδοχείων να προσέφυγαν στην Επιτροπή Αποζημιώσεων που έχει συστήσει η Τουρκία στα κατεχόμενα, να ήλθαν σε συμφωνία και τα ξενοδοχεία να πουλήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινή» δυο από του τρείς των ξενοδοχείων φαίνεται να είχαν προσφύγει στην Επιτροπή Αποζημιώσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση