ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το show και οι μπίζνες του Ερντογάν

Η ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου κατακτητή

24news team

Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, με αφορμή την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974. Μέσα σε ένα κλίμα εθνικιστικής έξαρσης, η φιέστα που έλαβε χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες, μπορεί να σημειωθεί και ως προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν στο εσωτερικό του, με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ταυτόχρονα η επιθετική ρητορική, τόσο του Ερντογάν, όσο δε και του Ερσίν Τατάρ, μεταφράζεται ως επίδειξη ισχύος από την τουρκική πλευρά, απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά ταυτοχρόνως και στην διεθνή κοινότητα, κυρίως προς στις ΗΠΑ και την Ε.Ε , θέλοντας να αποδείξει ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί ανεξάρτητη περιφερειακή δύναμη.

Ο Τούρκος κατακτητής, ξεκαθάρισε, εριστικός όπως πάντα, την πάγια θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών και την πλήρη στήριξη στους τ/κ για το πιλοτικό άνοιγμα ενός κομματιού των Βαρωσίων.

Με τα όσα ανακοίνωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δρομολογήθηκε η δεύτερη φάση του σχεδίου, για σταδιακό άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση.

Οι μπίζνες του Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αρχίζει η έναρξη οικοδόμησης του νέου «προεδρικού» μεγάρου, στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο. Επίσης θα δημιουργηθεί ο «κήπος του λαού», δίπλα από το νέο «προεδρικό», ενώ το σημερινό «προεδρικό» θα μετατραπεί σε μουσείο.

Για την ΑΟΖ, ο ίδιος επανέλαβε την θέση της Τουρκίας, μέσα από τον δικό τους οπτικό φακό, περί διάσκεψης για τα ζητήματα της Α. Μεσογείου, υπενθυμίζοντας ότι η ε/κ πλευρά ακόμη να απαντήσει θετικά. Όπως ο ίδιος τόνισε, δεν επιθυμούν ένταση, εάν όμως το φέρει η ανάγκη, θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας του Ερντογάν

Ο Ερμουλλάχ Τουρανλί, δεν είναι τυχαίο όνομα, καθώς κρύβεται πίσω από την κατασκευή των «εθνικών κήπων» αλλά και δημόσιων κτηρίων στην Τουρκία. Είναι γνωστός, τόσο στην Τουρκία, όσο και στα κατεχόμενα, ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος τις στενές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, κερδίζοντας τις δημόσιες προσφορές.

Ο «φίλος» του Ερντογάν έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει σχολεία, νοσοκομεία, πολυτελή ξενοδοχεία, ουρανοξύστες και επαύλεις. Είναι ο ίδιος μάλιστα που κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου από το 2016. Παράλληλα του ανέθεσαν και την δημιουργία του εθνικού κήπου στο Βαρώσι.

Ένεκα των προαναφερθέντων εύλογα μπορεί κάποιος να εξάγει το συμπέρασμα πώς ο προκλητικός πρόεδρος ήρθε στο νησί όχι μόνο για να πανηγυρίσει αλλά και για να τακτοποιήσει τις μπίζνες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση