ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ευχαριστώ του ΠΟΥ στην Στέλλα Κυριακίδου

Το μήνυμα της Επιτρόπου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

24news team

Ο Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε την Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο μήνυμά της, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η κα. Κυριακίδου τόνισε: «Μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας» θα συμβάλει στην «οικοδόμηση των ισχυρών, ανθεκτικών και βιώσιμων συστημάτων υγείας του αύριο που θα εξασφαλίσουν καλύτερη φροντίδα για τους ασθενείς».

Επίσης επισήμανε ότι «η διασφάλιση προσβάσιμων, προσιτών και υψηλής ποιότητας φαρμάκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το επόμενο έτος».

Ακολούθως η κα Κυριακίδου πρόσθεσε: «Η μεταρρύθμισή μας της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ θα αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα βελτιώνοντας την πρόσβαση σε καινοτόμα και οικονομικά φάρμακα για τους ασθενείς, ενισχύοντας την ασφάλεια του εφοδιασμού για τη μείωση του κινδύνου ελλείψεων φαρμάκων και υποστηρίζοντας μια παγκοσμίως κορυφαία και καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία της ΕΕ».

Παράλληλα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση της ανθεκτικότητας «των συστημάτων υγείας μας για να εξυπηρετήσουμε πλήρως τις ανάγκες των πολιτών μας. Αυτό απαιτεί συνεχείς και αυξημένες επενδύσεις - σε εγκαταστάσεις, προμήθειες και προσωπικό».

Καταλήγοντας η Ευρωπαία Επίτροπος είπε: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της υγείας έχουν κάνει την ίση πρόσβαση στην υγεία για όλους πιο κρίσιμη από ποτέ. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε την υγεία για όλους πραγματικότητα παγκοσμίως».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση