ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρατσιστική συμπεριφορά Δ. Συμβούλου: Παραιτήθηκε από τη θέση του - Οδηγίες για έρευνα

Τον διέγραψε το ΕΛΑΜ

24news team

Σε ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ αναφέρει πως ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Φοίβος Αλκιβιάδης διαγράφηκε από το κόμμα, ενώ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται στα ρατσιστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή. Επίσης, σύμφωνα με ανάρτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων από τη ρατσιστική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος

Περιήλθε στην αντίληψή μας οπτικοακουστικό υλικό με επεισόδιο στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φοίβος Αλκιβιάδης, συμπεριφερόμενος με τρόπο απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Από την πρώτη στιγμή, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, κινήθηκε αυτεπάγγελτα η αρμόδια επιτροπή της Παράταξής μας, καλώντας τον κ. Αλκιβιάδη να δώσει εξηγήσεις. Η απολογία του δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να προχωρήσει η άμεση διαγραφή του από τις τάξεις του κόμματος, αφού η συμπεριφορά του αντίκειται στους κανόνες δεοντολογίας που πηγάζουν μέσα από το καταστατικό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Ο κ. Αλκιβιάδης έχει προχωρήσει ήδη και στην παραίτησή του από τα καθήκοντα του ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει στην ανάρτησή του ότι ενημερώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα πως έχουν δοθεί οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων από τη ρατσιστική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου. Νωρίτερα ο κ. Στεφάνου είχε προβεί στην εν λόγω καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου προτού ακολουθήσει η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Απέστειλα σήμερα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητώ την άμεση διερεύνηση της απαράδεκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς Δημοτικού Συμβούλου στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή. Τέτοιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα από αξιωματούχους, συνιστούν προσβολή στα δημοκρατικά ιδεώδη».

Η επιστολή

«Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023 στη Λεμεσό, πέραν των όλων άλλων επεισοδίων μίσους που εκτυλίχθηκαν και για τα οποία η κοινωνία αναμένει την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, έλαβε χώρα ένα συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο νιώθω την υποχρέωση να θέσω υπόψιν σας για διερεύνηση.

Πρόκειται για την περίπτωση φερόμενου ως Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού ο οποίος σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίζεται να περιφέρεται το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Λεμεσού, βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας σε αστυνομικούς «σας το λέω από τώρα, από εδώ και να πάει, όπου βρίσκω ντελιβερά θα τον σκοτώνω».

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από αξιωματούχους οι οποίοι οφείλουν να σέβονται το αξίωμα που κατέχουν και να προσέχουν ιδιαιτέρως την συμπεριφορά τους. Ταυτόχρονα τέτοιες συμπεριφορές είναι αξιόποινες και, μεταξύ άλλων, συνιστούν ρητορική μίσους. Γι’ αυτό και παρακαλούμε όπως διερευνηθεί το εν λόγω περιστατικό και να μας ενημερώσετε για τ’ αποτελέσματα της έρευνας.

Εσωκλείεται το επίμαχο υλικό.

Ευχαριστώ πολύ.

Μ’ εκτίμηση,

Στέφανος Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση