ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το ΑΚΕΛ είχε την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι το ΑΚΕΛ παρέδωσε "ένα πτωχευμένο κράτος με δαπάνες για το κράτος πρόνοιας ύψους €800 εκ"

Το ΑΚΕΛ είχε "την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, ότι "η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ και αντιμέτωπη με την ακρίβεια και την επιθετικότητα των τραπεζών".

Ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι ​​​​​"το ΑΚΕΛ που ψηλά στο παλμαρέ του έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων, που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με στόχο να πείσει όλους μας πως ζούμε κάπου αλλού".

Όπως είπε, οι πολίτες γνωρίζουν ότι το ΑΚΕΛ κατέθετε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς ύψους 1 δισ. "που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία", ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε ένα προϋπολογισμό, όχι μόνο κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτούς που κατέθετε το ΑΚΕΛ, αλλά και πλεονασματικό. Επιπλέον, το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με την ανεργία στο 17%, ενώ "σήμερα ζούμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης".

Συνεχίζοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι το ΑΚΕΛ παρέδωσε "ένα πτωχευμένο κράτος με δαπάνες για το κράτος πρόνοιας ύψους €800 εκ". Σήμερα, συνέχισε, η Κύπρος είναι στην επενδυτική βαθμίδα, λαμβάνει τα εύσημα από διεθνείς Οίκους για τις αποδόσεις της, ενώ οι δαπάνες για το κράτος πρόνοιας αυξήθηκαν στα €1,3 δισ.

Επίσης, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ παρέδωσε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του -7.4%, ενώ το 2022 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6%.

"Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με το ποσοστό συμπολιτών που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικού αποκλεισμού να ανέρχεται σε 28%. Σήμερα καταγράφουμε το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από το 2005 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση