ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tο άδειασμα ΑΚΕΛ στην Ειρήνη και η κόντρα με τον Νεοκλή

Το παρασκήνιο με την ματιά του Ονασαγόρα

Ενδιαφέρον παρασκήνιο για τις σχέσεις ΑΚΕΛ και Ειρήνης Χαραλαμπίδου φέρνει ο Ονασαγόρας από την στήλη #PoliticsBlog που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.

Μεταξύ άλλων ο Ονασαγόρας αναφέρει ότι «Η κόντρα που ξεκίνησε μεταξύ Νεοκλή και Ειρήνης είναι και σοβαρή και απειλητική».

Γράφει λοιπόν ο Ονασαγόρας ότι κεραυνοί πέφτουν στην Εζεκία Παπαϊωάννου τις τελευταίες ημέρες. Αιτία η συμπεριφορά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και όχι μόνον. Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε προχθές πως δεν είναι μόνο η ανακοίνωση του κόμματος με την οποία ουσιαστικά «άδειαζε» τη βουλευτίνα του που προκάλεσε μια «αφόρητη για την Ειρήνη κατάσταση». «Είναι και οι παρατηρήσεις που της γίνονται συνεχώς για τις δημόσιες τοποθετήσεις της αλλά και την προβολή μέσω των social media ενός lifestyle που δεν ταιριάζει καθόλου με το ΑΚΕΛ», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε, η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε και από το λεκτικό που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση του κόμματος η οποία «πέρασε από τον κύριο Άντρο πριν εκδοθεί».

Στην ανακοίνωση γινόταν η σαφέστατη αναφορά ότι η Επιτροπή Ελέγχου μετατράπηκε σε «λαϊκό δικαστήριο» και πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και την κοινοβουλευτική μας ομάδα». Στη συνέχεια η ανακοίνωση καλούσε την Επιτροπή «να λειτουργεί με σοβαρότητα, σε δημοκρατικά πλαίσια και στοιχειώδη σεβασμό προς όλους». Και μια λεπτομέρεια: Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ δεν είναι μια απλή βουλευτίνα, είναι η αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής, «η οποία ενίοτε συμπεριφέρεται ως υπερπρόεδρος», όπως σχολίασε πιο παλιά συνάδελφός της.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτίνα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η επίσημη ανακοίνωση του κόμματός της. Ωστόσο, όπως σχολίαζε σοβαρό ΑΚΕΛικό στέλεχος: «Η ανακοίνωση ήταν σαφέστατη και δεν έκανε καμία εξαίρεση για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Αντιθέτως...».

Το ίδιο στέλεχος φέρεται να υποστήριξε ότι τα πυρά του κόμματος ρίχθηκαν σε τρεις στόχους: Στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου που πρωταγωνίστησε στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε με προσβολές προς τον υπουργό Πετρίδη και υπηρεσιακούς, στον Γιώργο Περδίκη με τον οποίο συνέγραψε το θέμα αλλά και τον γενικό ελεγκτή «με τον οποίο η Ειρήνη έχει φτιάξει κόμμα», όπως είπε. Η κατακραυγή κατά του γενικού ελεγκτή απ’ όλο και περισσότερα οργανωμένα σύνολα και πολίτες φαίνεται να είναι άλλος ένας λόγος που το ΑΚΕΛ αποφάσισε να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας...

Από μια άλλη πηγή μου στο κόμμα άκουσα και άλλη μία εκδοχή για την πρωτοφανή αντίδραση του ΑΚΕΛ κατά της βουλευτίνας του. Όπως μου λέχθηκε, κάτι άλλο που έχει ενοχλήσει την ηγετική ομάδα είναι η ευκαιρία που έδωσαν οι χειρισμοί της Ειρήνης Χαραλαμπίδου να αμφισβητηθεί ο Νεοκλής Συλικιώτης, αφού επί δικής του υπουργίας δόθηκε το πράσινο φως για την ανταλλαγή των τεμαχίων στη Γερμασόγεια και στον Άγιο Αθανάσιο για τα οποία γίνεται ο καβγάς.

«Η κόντρα που ξεκίνησε μεταξύ Νεοκλή και Ειρήνης είναι και σοβαρή και απειλητική» σύμφωνα με την πηγή μου, «με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά»...

Από συνάδελφο που παρακολούθησε τη συνεδρία της Επιτροπής ακούστηκε πως δεν αποκλείεται κάποιοι να κινηθούν και νομικά για συγκεκριμένες αναφορές που ακούστηκαν και ίσως συνιστούν λίβελο...

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X