ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι συζητήθηκε στο πρώτο Προεδρικό Συμβούλιο του ΔΗΣΥ (pics)

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τον πόλεμο στο Ισραήλ και θέματα οικονομίας συζήτησε στην πρώτη συνεδρίασή του το Προεδρικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πρώην Υπουργοί και πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Παράταξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο, Αννίτα Δημητρίου, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό. "Εκφράστηκε ως κοινή επιδίωξη ο διορισμός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ώστε να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες εντός του συμφωνημένου πλαισίου", αναφέρει ο ΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή του.

Επιπρόσθετα έγινε ευρεία συζήτηση για το μείζον θέμα του πολέμου στο Ισραήλ και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράστηκε η πεποίθηση πως με τις συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί τα τελευταία χρόνια η Κύπρος πρέπει να αναδειχθεί ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Προεδρικό Συμβούλιο πως ο ΔΗΣΥ βγαίνει μπροστά με σειρά Συζητήσεων Στρογγυλής Τραπέζης, αρχής γενομένης την ερχόμενη Παρασκευή με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία.

"Μέσα από τη συζήτηση διεφάνη η βούληση όλων όπως συμβάλουν με τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την παραγωγή ωφέλιμων πολιτικών για τον τόπο", καθώς και "η καθολική βούληση όπως υπάρξει συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση συνθηκών ομοψυχίας καθώς και για την ισχυροποίηση της Παράταξης, για το καλό της πατρίδας και των συμπολιτών μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση