ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θυμήθηκαν τον Γρίβα πριν τις εκλογές

Θύελλα αντιδράσεων

24news team

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και το οποίο χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή «ανάξιο κάθε είδους τιμής», προκάλεσε ντόρο αλλά και πολλά ερωτήματα.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ζήτημα κατατέθηκε από το ΑΚΕΛ και εγκρίθηκε με 32 ψήφους από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους ενώ άξιον απορίας είναι το πώς σύρθηκαν σε μια τέτοια διχαστική απόφαση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι. Το προαναφερθέν ψήφισμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού τόσο απλοί πολίτες όσο και οργανωμένα σύνολα εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους. Αρκετοί μάλιστα διερωτώνται ποιος είναι ο λόγος που το κόμμα της Αριστεράς αποφάσισε την δεδομένη χρονική στιγμή την «νεκρανάσταση» του αρχηγού της ΕΟΚΑ, και στρατιωτικού ηγέτη του απελευθερωτικού αγώνα 55-59, ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 1974. Μήπως όλο αυτό έχει ως στόχο την συσπείρωση του κόσμου της Αριστεράς γύρω από την υποψηφιότητα του κου Μαυρογιάννη ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να πείθει; Το ερώτημα που δεσπόζει, μάλιστα, τις τελευταίες ώρες είναι το «γιατί θυμήθηκαν τον Γρίβα πριν τις εκλογές;».

Συλλαλητήριο έξω από την Βουλή

Το Ίδρυμα Γρίβα Διγενή θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε ανακοίνωση, το ίδρυμα αναφέρει: «Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας ενάντια στις προθέσεις των κομμάτων της Διχόνοιας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ».

 

 Αβέρωφ: «ΕΟΚΑ και Γρίβας δεν ακυρώνονται από ανιστόρητα ψηφίσματα»

Ανακοίνωση εξέδωσε για το ψήφισμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. Μέσω της ανακοίνωσης, ο συναγερμικός Πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ούτε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ούτε ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ακυρώνονται μέσα από ανιστόρητα, προεκλογικά ψηφίσματα».

Η ανακοίνωση του υποψηφίου

Για τις προεκλογικές του σκοπιμότητες, το ΑΚΕΛ έχει αποφασίσει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης και να μας επιστρέψει πολύ πίσω, στις εποχές της διχόνοιας.

Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ούτε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ούτε ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ακυρώνονται μέσα από ανιστόρητα, προεκλογικά ψηφίσματα. Ψηφίσματα που ξεθάβουν την καταστροφική πολιτική των Αδεσμεύτων η οποία μας άφησε εντελώς μόνους το 1974 απέναντι στο έγκλημα της Τουρκίας.

Από την άλλη πλευρά ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, σέρνονται πίσω από το ΑΚΕΛ.

Οι δε υποψήφιοι, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, παρακολουθούν αμήχανα. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον πρώτο το πάνω χέρι το έχει η κοινοπραξία και για τον δεύτερο το ΑΚΕΛ.

Είμαστε στο τέλος του 2022 και η χώρα μας αντιμετωπίζει κορυφαίες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς εχέγγυα για την επόμενη μέρα και όχι παλαιοκομματισμούς. Τα πολιτικά τους αδιέξοδα και τις διχαστικές πολιτικές τους τις αφήνουμε στην κρίση του Κυπριακού λαού.

Αντιδράσεις οργανωμένων συνόλων

 

Η Ανόρθωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, διατυπώνει την κάθετη διαφωνία της αναφορικά με το πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής, το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, όπου μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής ανακηρύχθηκε, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου το 1959, με απόφαση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, για την εξαίρετη υπηρεσία και αγώνα τους για την Κύπρο.

Θέση μας είναι ότι πρέπει να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στην ιστοριογραφία για να τεκμηριώσει τα πραγματικά αίτια και αιτιατά των δεινών αυτού του τόπου. Χρειάζεται ωριμότητα και σοφία από όλους μας, μακριά από μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, που το μόνο που επιφέρουν είναι την όξυνση παλαιών παθών, την αναβίωση της διχόνοιας του λαού και την αποσπασματική υπέρ-προβολή συγκεκριμένων πτυχών του παρελθόντος.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου θα συνεχίσει να τιμά την ανδρεία και τους αγώνες του Στρατηγού Διγενή, ως Αρχηγού του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, τον οποίον – ας μη λησμονούμε – είχε αγκαλιάσει η πλατιά μάζα του Κυπριακού λαού.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X