ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα συνεχιστεί ο διάλογος για e-καλάθι μέχρι την κατάληξη

Όσα ανέφερε ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ

Συνεχίστηκε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου η κατ’ άρθρον συζήτηση για τη θέσπιση νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση της διαδικασίας καταγραφής και παρακολούθησης τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων, γνωστής και ως e-καλάθι.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή «χωρίς διαβούλευση, χωρίς το Υπουργείο Εμπορίου να κάνει διάλογο και να πετύχει συγκλίσεις». Σημείωσε ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει μεμιάς και ότι θα βρίσκεται σε κάθε συνεδρία της Επιτροπής μέχρι να υπάρξει κατάληξη.

«Όσοι φοβούνται τον διάλογο δεν έχουν θέση στο κυπριακό κοινοβούλιο. Είναι πρωτόγνωρο να περάσει νομοθεσία χωρίς να υπάρξει διάλογος και προβληματισμός. Δεν μπορεί το Υπουργείο Εμπορίου να τσακώνεται με τη Βουλή, τους συνδέσμους των καταναλωτών και το ΔΣ της ΑΗΚ και να είναι πάντα δικαιωμένο», δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Ακόμη, ζήτησε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ικανότητα των καταναλωτών να συγκρίνουν τιμές, και η πρόταση νόμου «να μη ριχτεί σαν βεγγαλικό», που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πολίτη ως αποτελεσματικό μέτρο πάταξης της αισχροκέρδειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση