ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελική πρόταση για την ΑΤΑ έδωσε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ο Υπουργός

ΚΥΠΕ

Τις τελικές του θέσεις για την ΑΤΑ έδωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε έκτακτη συνάντηση, που συγκάλεσε στο Υπουργείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκησε δύο ώρες, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η προσπάθεια για κατάληξη σε συμφωνία για το μέλλον της ΑΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Σήμερα δώσαμε τις τελικές θέσεις προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ το ίδιο έχει γίνει και με την πλευρά των εργοδοτικών οργανώσεων και αναμένουμε τις τελικές τους τοποθετήσεις, με τη θετική προσδοκία ότι θα καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για να λάβει τις απαντήσεις, είπε ότι αναμένουμε ότι μέσα στις επόμενες λίγες μέρες θα μπορούμε να έχουμε μία τελική κατάληξη.

Δεν θέλησε να σχολιάσει κατά πόσο κάποιοι από τους κοινωνικούς εταίρους έχουν απαντήσει θετικά στη μεσολαβητική του πρόταση. «Θα προτιμούσα επειδή βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας σημαντικής προσπάθειας να αποφύγω να επαναλάβω ή να αναμεταδώσω το πλαίσιο της συζήτησης η οποία διεξάγεται. Ας περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των επόμενων ημερών, καθότι στα συλλογικά όργανα των κοινωνικών εταίρων που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί θα γίνουν σχετικές συζητήσεις, κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει από όλους μας να γίνει σεβαστό».

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να συναντήσει τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο Υπουργός ανέφερε ότι υπήρχε επικοινωνία όλες τις προηγούμενες μέρες και ό,τι χρειάζεται παράλληλα ή επιπρόσθετα για να υποβοηθηθεί η διαδικασία θα γίνει.

«Είχε κατατεθεί μία συμβιβαστική πρόταση πριν από καμιά δεκαριά μέρες. Οι δυνατότητες διαφοροποίησης από αυτήν είχαν ήδη καθοριστεί σε σχέση με τη διάσταση του ότι πρέπει να είναι αμοιβαία αποδεκτές, οι όποιες αλλαγές ή διαφοροποιήσεις να μην επηρεάσουν αρνητικά τα δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι οι τελικές θέσεις, όπως έχουν μεταβιβαστεί στους κοινωνικούς εταίρους κινούνται σε αυτό το πλαίσιο, ενώ «η όποια μικροδιαφοροποίηση είναι ήδη κοινά κατανοητή και σεβαστή ως τέτοια», ανέφερε.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις όλων των πλευρών είναι γνωστές και πάρα πολύ σεβαστές. «Οι κοινωνικοί εταίροι επιδίωξαν μέσα από τη συζήτηση αυτή να φέρουν αποτελέσματα που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις δικές τους θέσεις. Οι τελικές θέσεις έχουν όμως τεθεί ενώπιον τους και περιμένουμε με πολύ σεβασμό τις τελικές τοποθετήσεις», κατέληξε.

Σε ερώτηση αν παραμένει αισιόδοξος, ο Υπουργός απάντησε «οπωσδήποτε».

Στο μεταξύ, καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μεταφέρουν στα σώματά τους τις τελικές θέσεις του Υπουργού και αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους μέχρι την Παρασκευή. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν αναμένεται να προγραμματιστεί εκ νέου η πανσυνδικαλιστική διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και ακυρώθηκε λόγω της συνάντησης που προέκυψε με τον Υπουργό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση