ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά πάει ο Πελεκάνος για Εκπρόσωπος;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ανανεώσει την σύνθεση της κυβέρνησής του

24news team

Έπειτα από την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να ανανεώσει την σύνθεση της κυβέρνησής του, προχωρώντας σε ανασχηματισμό, η ονοματολογία για ενδεχόμενες προσθαφαιρέσεις είναι σε πρώτο πλάνο.

Μάλιστα μία από τις θέσεις που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει ‘’καπετάνιο’’ είναι αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νυν Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, θα αναλάβει υπουργείο.

Οι πληροφορίες του 24News λένε πώς υπήρξε μια ανατροπή στην προαναφερθείσα θέση, μιας και αρχικά ψηλά στην λίστα των επικρατέστερων προσώπων για να αναλάβει το εν λόγω πόστο ήταν η κα. Ξένια Κωνσταντίνου, φαίνεται πώς τις τελευταίες ώρες έθεσε δυνατή υποψηφιότητα ο κος. Μάριος Πελεκάνος.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αν και μέχρι στιγμής φαίνεται να προηγείται στην κούρσα ενδεχόμενης ανάθεσης, τίποτα δεν είναι σίγουρο, μιας και όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μπορεί να αλλάξει απόφαση μέχρι και την υστάτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πελεκάνος ήταν υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Λευκωσίας, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και συγκέντρωσε 7013 ψήφους.

Ποιος είναι ο Μάριος Πελεκάνος;

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1979 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Αγίου Βασιλείου Στροβόλου, ενορία στην οποία διαμένει και σήμερα.

Είναι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του μακαριστού Παναγιώτη Πελεκάνου και της Δέσποινας Καραντώνη-Πελεκάνου οι οποίοι κατάγονται αμφότεροι από το χωριό Μένοικο της επαρχίας Λευκωσίας.

Έχει 3 αδέρφια, τον δίδυμο αδελφό Χρίστο, τον Γιώργο και τον Κύπρο. Είναι νυμφευμένος με την Αννίτα Παπουή. Έχει τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τη Μαρίλια και τον Κωνσταντίνο.

Ακαδημαϊκά / Καριέρα

Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας (Γυμνάσιο) και αποφοίτησε από το Pascal English School (Λύκειο).

Από την εφηβική του ηλικία εργαζόταν τα καλοκαίρια για το χαρτζιλίκι του. Τον τελευταίο χρόνο της φοίτησης του στο λύκειο εργαζόταν μόνιμα ως ντελίβερι.

Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1999, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για μερικούς μήνες μέχρι την πρόσληψη του στην Τράπεζα Κύπρου.

Η εργοδότηση στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί σταθμό στην καριέρα του αφού του έδωσε την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια για να μπορέσει, ως άτομο που διψούσε για μάθηση, να σπουδάσει εξ ’αποστάσεως στο University of Manchester από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο BSc in Financial Services (BSc in Banking & Finance). Έκτοτε κατέχει τον τίτλο του Associate of the London Institute of Banking and Finance.

Κατέχει επίσης τον τίτλο του Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2007, μετά από πρόταση που είχε δεχτεί, μεταπήδησε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το 2012 μετά από απόφαση του Ομίλου Πειραιώς ανάλαβε θέση ως ανώτατο στέλεχος της θυγατρικής Τράπεζας του στα Τίρανα. Τα 3 χρόνια που έζησε στην Αλβανία γίνονται για τον ίδιο σημείο αναφοράς, αφού εκεί καταξιώθηκε ως τραπεζικό στέλεχος.

Το 2015 επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να επαναπατριστεί. Αφήνει πίσω του τον τραπεζικό τομέα και κάνει νέα αρχή. Δημιουργεί τη δική του επιχείρηση, ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας/Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, επάγγελμα που αποτελεί και την κύρια του εργασία μέχρι και σήμερα.

Το 2017 αναλαμβάνει θέση ως διευθυντικό στέλεχος σε επενδυτικά ταμεία με έδρα την Κύπρο, θέσεις που διατηρεί.

Επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες

Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (Κ.Ο.Α.Γ.)

Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) ΔΗ.ΣΥ.

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ.

Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Αδειοδοτημένος Λειτουργός Συμμόρφωσης (AML) (Επιτροπή Κεφαλαια γοράς)

Πιστοποιημένο Πρόσωπο (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)

Εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρηματοοικο νομικός Επίτροπος, ΚΕΒΕ)

Associate of The London Institute of Banking & Finance

Διευθύνων Σύμβουλος στην MDP Finance Connect Ltd

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση