ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας Κουτλού Ανταλί

Σύμφωνα με τον Ντενκτάς, ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε επειδή είχε κληθεί ως μάρτυρας σε μιαν υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» προβάλλει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο απειλητικό σημείωμα που εστάλη στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί πριν την δολοφονία του στις 6 Ιουλίου 1996.

Το σημείωμα φέρει την υπογραφή «Ήρωες των Τούρκων» και σε αυτό απειλείται και η σύζυγος του Ανταλί, Ιλκάι. Αποκαλώντας «αδαείς» το ζεύγος Ανταλί, οι αποστολείς του σημειώματος αναφέρουν μεταξύ άλλων «Ενώ στην Ανατολική και Νοτιοανατολική μας Ανατολία εμείς αγωνιζόμαστε ηρωικά με τους άγριους Κούρδους τις μαϊμούδες των Αρμενίων κατά τρόπον που αρμόζει στον Τουρκισμό, εσείς στη θυγατέρα πατρίδα γυναίκα και άνδρας σχεδόν ενεργείτε κατά της Τουρκίας και των Τούρκων μέσω του Τύπου και υβρίζετε. Αν το αίμα σας ήταν τουρκικό, σίγουρα δεν θα το κάνατε. Τι γρήγορα ξεχάσατε την τυραννία των βρωμο-Ελληνοκυπρίων, τους βιασμούς. Ποιος σας έσωσε από την ελληνική μπότα, ξεδιάντροποι, άτιμοι. Μην ξεχνάτε ότι ένας Τούρκος αξίζει όσο όλος ο κόσμος. Η Ανατολία και η Κύπρος ανήκει στο μεγάλο Τουρκικό Έθνος. Αν δεν έχετε τουρκικό αίμα, ξεκουμπιστείτε στους βρωμο-Ελληνοκύπριους! Ηρεμήστε, διορθώστε τις κινήσεις σας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δεν αναφέρεται από ποιον εστάλη το σημείωμα, στο πάνω μέρος του οποίου αναγράφεται η ημερομηνία 7 Μαΐου 2001 και υπάρχει η αναφορά «Ανταλί-βουλή», κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα που είχε ενώπιον της η «επιτροπή» που συστάθηκε στη «βουλή» το 2001 και διερεύνησε την δολοφονία Ανταλί χωρίς αποτέλεσμα.

Εξάλλου στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα γράφει ότι με επιστολή που απέστειλε στις 26 Αυγούστου 1996 προς τον τότε «γενικό διευθυντή» της «αστυνομίας», Αττίλα Σαβ, ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιχείρησε να υποδείξει ότι δεν σχετιζόταν με την επιδρομή στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα η δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί στις 6 Ιουλίου 1996.

Σύμφωνα με τον Ντενκτάς, ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε επειδή είχε κληθεί ως μάρτυρας σε μιαν υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εκ μέρους ενός Βρετανού καθηγητή. Ο Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι οι Ελληνοκύπριοι δολοφόνησαν τον Ανταλί επειδή θα προσέφερε ένα ισχυρό επιχείρημα στον Βρετανό καθηγητή.

Αναφέρει ακόμα στην επιστολή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι Ελληνοκύπριοι είχαν «βγάλει από τη μέση» κατά τον ίδιο τρόπο και τους δημοσιογράφους – δικηγόρους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν το 1962.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X