
ΚΥΠΕ
Στη δεύτερη και τελική ημέρα εισέρχεται σήμερα η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν διμερείς συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με κάθε αντιπροσωπεία και ακολουθεί η Ολομέλεια, κατά την οποία οι πλευρές θα συζητήσουν για το πώς προχωρούν.
Πριν από τις διμερείς συναντήσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου, Στίβεν Ντάουτι, γύρω στις 08:15 ώρα Νέας Υόρκης (15:15 ώρα Κύπρου).
Η διμερής συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον κ. Γκουτέρες είναι προγραμματισμένη για τις 10:15 ώρα Νέας Υόρκης (17:15 ώρα Κύπρου).
Στη διμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, θα παρακαθήσουν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Ελληνοκύπριος Διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα ΗΕ Μαρία Μιχαήλ και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης.
Θα ακολουθήσει η Ολομέλεια της διάσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους.
Στην Ολομέλεια θα συμμετέχουν μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ο Διαπραγματευτής και ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας.