ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση

Ποιοι παρακάθισαν στο δείπνο

ΚΥΠΕ

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, είπε ο Προέδρος Νίκος Χριστοδουλίδης το βράδυ της Τετάρτης εξερχόμενος του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, μετά το δείπνο το οποίο παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς συμμετέχοντες στην άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό.

Το δείπνο διήρκεσε περίπου μία ώρα, μεταξύ 19.00 και 20.00 ώρα Νέας Υόρκης, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήλθε του κτηρίου λίγο μετά τις 21.00.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, αναχώρησε, μαζί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν κατά τις 21.00, χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξερχόμενοι, οι κ.κ. Τατάρ και Φιντάν κρατούσαν ο ένας τον άλλο από το μπράτσο.

Μετά το δείπνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξερχόμενος του κτηρίου των ΗΕ και ερωτηθείς από δημοσιογράφο, είπε ότι «ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση, να δούμε αύριο πώς θα εξελιχθεί».

Σε ερώτηση γιατί άργησαν να βγουν από το δείπνο κάποιοι συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ήταν ενδιαφέρουσα η συζήτηση, για αυτό».

Στο δείπνο παρακάθισαν ο κ. Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Eκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών παρόντες ήταν και η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ σήμερα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα του ΗΒ, Στίβεν Ντάουτι.]

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση