ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζεται ο σάλος: «Είχε ένα πρόστιμο... δεν έκανε χρυσά διαβατήρια»

Αιχμές για τον τέως Υφυπουργό Πολιτισμού άφησε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Υφυπουργείου, Ανδρέας Παράσχος

24news team

Εξηγήσεις για τον σάλο που προκλήθηκε με αφορμή διορισμό συγκεκριμένης συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, έδωσε ο Ανδρέας Παράσχος. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Από μέρα σε με΄ρα» στο ΡΙΚ, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που ανέδειξε η εφημερίδα «Χαραυγή». Θυμίζουμε ότι την είδηση διέψευσε αρχικά το Υφυπουργείο Πολιτισμού λέγοντας πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση με το εν λόγω άτομο, ενώ στη συνέχεια όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία με email όπου η συγκεκριμένη γυναίκα έστελνε ανακοίνωσεις εκ μέρους του Υφυπουργού, το Υφυπουργείο Πολιτισμού επανήλθε με νέα ανακοίνωση, λέγοντας ότι η 43χρονη Θέκλα Κυριάκου, εργάστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δοκιμαστική βάση.

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού, Ανδρέας Παράσχος, δήλωσε πως δεν γνώριζαν και ότι ο κάθε οργανισμός έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει κόσμο, εάν το επιθυμεί. Αναφερόμενος στην κ. Θέκλα Κυριάκου, σημείωσε ότι από τα πιο νεαρά της χρόνια ασχολείτο με τη διοργάνωση συναυλιών και έχει κάνει πολλές συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Στο πλαίσιο αυτού και όταν τερμάτισε αυτή της την ασχολία και είχε αναπτυχθεί μια φιλία με τον Χατζηγιάννη, η κ. Κυριάκου διαχειριζόταν ένα κομμάτι των social media του καλλιτέχνη, το υπόλοιπο κομμάτι το διαχειρίζεται μια μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην καταδίκη με αναστολή που βάραινε την 43χρονη, ο κος Παράσχος δήλωσε ότι πλήρωσε ένα πρόστιμο και επειδή είναι μητέρα ανηλίκων δεν την έβαλαν στη φυλακή και έχει λευκό ποινικό μητρώο. «Η κ. Κυριάκου δεν έκανε ούτε χρυσά διαβατήρια, ούτε ταξίδια στις Σεϋχέλλες, τα τόσα μύρια που καταλογίζονται σε άλλους σπουδαίους και επώνυμους και για τα οποία εμείς οι δημοσιογράφοι δυστυχώς δεν ενδιαφερθήκαμε. Ενδιαφερθήκαμε να ανεβάσουμε στην πυρά μια κυρία η οποία προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην», σημείωσε. 

Παράλληλα, ο κος Παράσχος άφησε αιχμές για τον τέως Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή ενώ έκανε λόγο και για υποστελέχωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Υφυπουργείο θα πρέπει να παραλάβει την 1η Ιουλίου το Τμήμα Αρχαιοτήτων και είμαστε οι τρεις και ο κούκος». Ο Υφυπουργός, πρόσθεσε ο κος Παράσχος, έθεσε το θέμα από την πρώτη του επίσκεψη στη Βουλή «όπου έτυχε μιας επίθεσης αντί μιας εθιμοτυπικής φιλοξενίας. Δεν διερωτάται κανείς πως ένα Τμήμα Αρχαιοτήτων που είναι υπερωκεάνειο μπορεί να το ρυμουλκήσει μια βαρκούλα με πέντε υπαλλήλους. Αυτό κανείς δεν το εξετάζει».

Kαταλήγοντας και ερωτηθείς εάν ο λόγος που διακόπηκε η δοκιμαστική τους συνεργασία είναι επειδή πρόκειται για το ίδιο άτομο που έκανε την ανάρτηση με τα γενέθλια του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Παράσχος απάντησε αρνητικά. «Η συνεργασία διακόπηκε επειδή ψάχναμε τον άνθρωπο που κρατούσε τους κωδικούς για το Facebook του Υπουργείου ο οποίος δεν μας απαντούσε κανένα τηλέφωνο, ο προηγούμενος υφυπουργός δεν ενημέρωσε ποσώς τον νέο υφυπουργό και έπρεπε να βάλουμε συνεργάτες που εργάζονται στο υφυπουργείο να διαγράψουν τους κωδικούς για να μπούμε μέσα. Η 42χρονη έκανε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Μιχάλη Χατζηγιάννη και όταν έγινε αυτή η ιστορία και ήθελαν την κεφαλή επί πίνακι του Χατζηγιάννη είπαμε ας το αφήσουμε στην άκρη, ας συνεχίσει με αυτό που έκανε προηγουμένως και ήταν πολύ καλό και ας διακόψουμε τη δοκιμαστική μας σχέση».

Δείτε το video:

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X