ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από τα πλαστά εισιτήρια για συναυλία του Ρουβά, σύμβουλος του Χατζηγιάννη

Πώς έκανε την απάτη

24news team

Στο στόχαστρο βρίσκεται ξανά η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη που δέχεται σφοδρή κριτική και όχι άδικα, για διορισμούς στο Προεδρικό και στα Υπουργεία/ Υφυπουργεία.

Μετά τον διορισμό του Μιχαλάκη Μιχαήλ στην ΕΔΥ, της 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού, της αισθητικού που διορίστηκε στο Προεδρικό για να εκτελεί γραμματειακά χρέη, ακόμα ένας νέος διορισμός προκαλεί σάλο. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», ο Υφυπουργός, έχει διορίσει σε θέση συμβούλου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 42χρονη είχε καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία, ενώ αυτή τη στιγμή εκτελεί καθήκοντα συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη για θέματα Τύπου και Μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύμβουλος πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος.

Μετά το δημοσίευμα που είδε το φως της Δημοσιότητας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, σε σχέση με τον σάλο που προκλήθηκε.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σύμβαση μερικής απασχόλησης με συγκεκριμένη Σύμβουλο διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ του Υφυπουργείου και της ιδίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο.

Πώς έκανε την απάτη

H απάτη με τα εισιτήρια σημειώθηκε το 2010 όταν η 42χρονη εργαζόταν ως παρουσιάστρια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και εξέδωσε πλαστά εισιτήρια για συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Λάρνακα εξασφαλίζοντας με δόλιο τρόπο κέρδη.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ήταν η γνωστή παραγωγός εκδηλώσεων και πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας Ρέα Μαδέλλα Ιωαννίδου, η οποία καταθέτει στην ακροαματική διαδικασία. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο η κ. Ιωαννίδου, είχε συνάψει συμφωνία με την κατηγορούμενη για διοργάνωση μεγάλης συναυλίας του Σάκη Ρουβά στον ανοικτό χώρο πίσω από τα επαρχιακά γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα.

Η συμφωνία προέβλεπε καταβολή εξ ημισείας των 120 χιλιάδων ευρώ που ήταν η αμοιβή του τραγουδιστή καθώς και όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά έξοδα τα οποία υπολογίστηκαν σε 80 χιλιάδες ευρώ. Συμφωνήθηκε επίσης προσωπική ανάληψη των εξόδων σε περίπτωση που η συναυλία καθίστατο ζημιογόνα από τις εισπράξεις. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας κατηγορίας, οι δύο γυναίκες, υπό τις ιδιότητες τους ως παραγωγοί, συμφώνησαν επίσης να ανοίξουν κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο, αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του ότι το όνομα της κατηγορουμένης ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας για εκδότες ακάλυπτων επιταγών, γνωστό ως ΚΑΠ.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, ενώ η ίδια άρχισε να προετοιμάζει τη συναυλία πληρώνοντας έξοδα 50 χιλιάδων ευρώ, η κατηγορούμενη, αντί να αναλάβει το δικό της μερίδιο, μετέβη σε τυπογράφο και εξέδωσε δικά της εισιτήρια. Τα εισιτήρια αυτά, τιμήματος 100 ευρώ το καθένα, δεν σφραγίστηκαν από το Δήμο Λάρνακας όπως τα νομίμως εκδοθέντα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο δικαστήριο, με το πέρας της συναυλίας, στις σακούλες με τα αποκόμματα των εισιτηρίων, βρέθηκαν πολλά εισιτήρια τα οποία διέφεραν από τα πρωτότυπα.

Ακολούθησε καταγγελία ότι η κατηγορούμενη πώλησε πάρα πολλά πλαστά εισιτήρια, γεγονός που διαπιστώθηκε και από την παρουσία στη συναυλία πολλών περισσότερων θαμώνων από όσων αναλογούσαν στα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί με νόμιμο τρόπο. Χαρακτηριστικά, η κ. Ρέα Ιωαννίδου κατέθεσε ότι ενώ είχαν πωληθεί 2500 νομίμως εκδοθέντα εισιτήρια, ο κόσμος ήταν κατά πολύ περισσότερος, φτάνοντας περίπου τις 12 χιλιάδες! Πέραν τούτου όμως, στη συναυλία φέρονται να διατέθηκαν θέσεις VIP ενώ η ίδια, όπως είπε, δεν διέθεσε εισιτήρια VIP ενώ στο χώρο της συναυλίας γίνονταν και ανταλλαγές εισιτηρίων.

Οι εισπράξεις, σύμφωνα με την καταγγελία της μάρτυρος κατηγορίας ήταν κατά πολύ περισσότερες από τις εισπράξεις που αναλογούσαν στα εισιτήρια που είχαν πωληθεί από νόμιμα σημεία και με νόμιμο τρόπο. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δίκη συνεχίζεται στις 8 Ιουνίου.

Ο ΔΗΣΥ για διορισμούς συμβούλων

Η αλληλουχία αστοχιών της κυβέρνησης σε διορισμούς συμβούλων, σε προεδρικό και υπουργεία, είναι πρωτοφανής.

Με τις εν λόγω αστοχίες, καθίσταται πιο αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης της επιλογής συμβούλων μέσα από την οποία θα τεθούν ελάχιστα προσόντα, καθήκοντα και ευθύνες, καθώς επίσης αντίστοιχες και αναλογικές αμοιβές.

Όλα όσα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι επιλήψιμα και, δυστυχώς, δίνουν την αίσθηση του βολέματος και της εξαργύρωσης προεκλογικών υποσχέσεων.

Στη νέα εποχή και στο νέο ήθος, που όλοι θέλουμε να περάσουμε, ιδιαιτέρως η κυβέρνηση οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεχτική και να μην προκαλεί την κοινωνία.

Οργή στο Twitter

Το νέο παρατράγουδο με τους διορισμούς στην Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, δεν θα μπορούσε να μη σχολιαστεί στο twitter, με χρήστες να επικρίνουν το γεγονός.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση