ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόντρα Αναστασιάδη - Παπαχαραλάμπους με φόντο το Καρμιώτισσα - Απόλλων

Πώς ξεκίνησε η κόντρα ανάμεσα στους δύο

24news team

Δεν έχει τέλος η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο τέως Πρόεδρος επανήλθε με νέα γραπτή του δήλωση έπειτα από τους ισχυρισμούς του κ. Παπαχαραλάμπους για «ανηθικότητα, ψευδολογία, διαπλοκή, διαφθορά». Συγκεκριμένα ο κος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τα λεγόμενα Παπαχαραλάμπους ως «επαναλαμβανόμενους κακόβουλους ισχυρισμούς».

Αναλυτικά η νέα γραπτή δήλωση του πρώην ΠτΔ - «Η κακοήθεια δεν έχει όρια» 

«Για ακόμη μια φορά με θλίβει το γεγονός πως, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επανέλαβε κακόβουλους ισχυρισμούς που εν πάση περιπτώσει είτε διερευνήθηκαν από την ανεξάρτητη αρμόδια Επιτροπή για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα είτε εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Επιτροπής κατά της διαφθοράς».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι "η κακοήθεια δεν έχει όρια", ενώ υπενθυμίζει ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επαναλάβει τη ρήση "Μη κίνει τον ανάγυρον", με την οποία έκλεισε τις τελευταίες του δηλώσεις, και εις το πρόσφατο παρελθόν υπό την τότε ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς», αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης, κλείνοντας τη νέα του δήλωση.

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Πρόκειται για μια «μάχη» η οποία ξέσπασε μετά από τα όσα ανέφερε ο κος Παπαχαραλάμπους όντας φιλοξενούμενος στη διαδικτυακή εκπομπή του Χριστόφορου Χριστοφή, «Legal Matters».

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Παπαχαραλάμπους, ο κος Αναστασιάδης τον απέτρεψε να διερευνήσει παιχνίδια με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα τους φιλικούς αγώνες ανάμεσα σε Καρμιώτισσα και Απόλλωνα.

Όπως επισήμανε ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, «όλοι οι φιλικοί αγώνες Απόλλωνα και Καρμιώτισσας είχαν στοιχηματική δραστηριότητα και είχα πει να ερευνηθούν», ωστόσο ο πρώην ΠτΔ του τηλεφώνησε και τον προέτρεψε να σταματήσει την έρευνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι του είπε «τούτα εν φιλικοί αγώνες».

Δείτε το εν λόγω στιγμιότυπο από την εκπομπή

«Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί», ήταν η πρώτη αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη

Μέσα από γραπτή του δήλωση, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στους ισχυρισμούς του τέως Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί του εν λόγω κυρίου, που δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και χυδαίοι ισχυρισμοί ενός ατόμου που απέτυχε».

Αυτούσια η δήλωση

1. Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί του εν λόγω κυρίου, που δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και χυδαίοι ισχυρισμοί ενός ατόμου που απέτυχε στη σημαντική αποστολή που του ανετέθη, κάτι που οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής που δεν ήτο διατεθειμένα να ανεχτούν την αδυναμία επιτέλεσης των υψηλών του καθηκόντων.

2. Εάν τα όσα αναφέρει είναι αληθή, τότε, όφειλε, για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί απο το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και να προβεί σε δημόσια καταγγελία.

3. Το αντίθετο. Παρά τις παραινέσεις μου για να αποχωρήσει από την υπο αναφορά θέση, λόγω του κάκιστου των σχέσεων του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, που σαν αποτέλεσμα δεν επέτρεπε την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και κατ’ επεκταση των όποιων καταγγελιών έχρηζαν διερεύνησης, αυτός αρνείτο πεισματικά να το πράξει, καθιστώντας, εν τη ουσία, την Επιτροπή ανενεργή.

4. Συνέπεια των πιο πάνω, είναι, επίσης, καλά γνωστό πως αφενός λόγω της απομόνωσης του εντός της Επιτροπής και αφετέρου λόγω της αδυναμίας αποτελεσματικής λειτουργίας της, το όλο θέμα απασχόλησε την αρμάδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

5. Προκαλεί ακόμη απορία το ετερεχρονισμένο της “καταγγελιας” του κ.Παπαχαραλάμπους, λαμβάνοντας υπόψη πως τόσο στην επιστολή παραίτησης του από Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και στη δημόσια σχετική δήλωση του δεν επικαλέστηκε ποτέ τα όσα εκ των υστέρων επικαλείται.

6. Καλώ, τόσο τον νυν Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και τα προηγούμενα μέλη, να αναφέρουν:

(α) Κατά πόσο δέχθηκαν καθ’ οινδήποτε στιγμή παρεμβάσεις, είτε του ιδίου είτε μελών της Κυβέρνησης.

(β) Εάν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παπαχαραλάμπους είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους ή αν είχαν ενημερωθεί σχετικώς από τον ίδιο.

(γ) Εάν η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού επί προεδρίας του κ. Παπαχαραλάμπους δυσλειτουργούσε ή μη, με τις όποιες συνέπειες ως προς την επιτέλεση του έργου της.

Η δεύτερη τοποθέτηση Παπαχαραλάμπους

Μετά την πρώτη δήλωση του κ. Νίκου Αναστασιάδη ο κος Παπαχαραλάμπους επέστρεψε με νέα «σκληρή» ανακοίνωση η οποία τόνιζε πως «θα επανέλθω μόλις εξεταστούν οι καταγγελίες εναντίον σου για διαπλοκή και διαφθορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή την απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη στα λεγόμενά μου στην ψεσινή μου συνέντευξη στο Legal Matters, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Η συνέντευξή μου στις 3.5.2023 είχε αρκετές αναφορές για το ήθος και την εντιμότητα του Νίκου Αναστασιάδη όπως:

Α. Σεϋχέλλες, που έλεγε ότι δεν είχε ταξιδέψει ποτέ, μετά ορκίστηκε ότι πήγε μια φορά και μετά επανήλθε ότι πήγε δύο φορές. Ψευδορκία.

Β. Εμπλοκή του στην εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ότι φέρθηκε αχάριστα στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Γ. Χρυσά διαβατήρια και άλλα.

Ενοχλήθηκε για κάτι που ειπώθηκε πολλές φορές και γραπτώς. Θυμίζω στον Νίκο Αναστασιάδη ότι στις 9.2.2021 εξέδωσα ανακοίνωση, η οποία σε συντομία λέει πολλά.

Χαίρομαι για την πορεία μου μέχρι σήμερα, όμως χαίρομαι διπλά γιατί δεν πέτυχα στους ακόλουθους τομείς όπως ο Νίκος Αναστασιάδης.

Α. Ανηθικότητα

Β. Ψευδολογία

Γ. Διαπλοκή

Δ. Διαφθορά.

Δεν υπάρχει τίποτα που μου λείπει Νίκο Αναστασιάδη, μπορώ ν’ απαντήσω σε όλα.

Θα επανέλθω μόλις εξεταστούν οι καταγγελίες εναντίον σου για διαπλοκή και διαφθορά.

Νίκο, «Μη κίνει τον ανάγυρον».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X