ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναντάται με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Πρόεδρος

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η κυπριακή πρωτοβουλία για τη Γάζα

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντάνται σήμερα στο Αποστολικό Παλάτι, στην πόλη του Βατικανού, με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο συμβολισμός της επίσκεψης του Προέδρου στην Αγία Έδρα είναι διττός, αφού είναι η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πραγματοποιείται στη συμπλήρωση 50 ετών από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας – Αγίας Έδρας.

Ο ΠτΔ μεταξύ άλλων θα εκφράσει την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προωθηθούν οι εκκρεμούσες συμφωνίες με το Βατικανό στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης της πολιτιστικής και μουσειακής συνεργασίας.

Θα ενημερώσει και για το Κυπριακό και τις προσπάθειες επανάληψης του διαλόγου καθώς και για την καταστροφή πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η κυπριακή πρωτοβουλία για τη Γάζα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Κυρίαρχο Τάγμα της Μάλτας και θα συναντηθεί με τον Μεγάλο Μαΐστρο καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών του Τάγματος, με το πέρας της οποίας θα υπογραφεί Ταχυδρομική Συμφωνία από τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών του Τάγματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και η Κυπριακή Αντιπροσωπεία θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή τους ο Μεγάλος Μαΐστρος προτού αναχωρήσουν για Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση