ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις κάλπες οι ΔΗΚΟηκοί

Η ψηφοφορία άρχισε στις 9:00 π.μ και ολοκληρώνεται στις 18:30 μ.μ

ΚΥΠΕ

Διεξάγονται σήμερα οι εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) για τις θέσεις Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα, μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9:00 π.μ και ολοκληρώνεται στις 18:30 μ.μ, χωρίς καμία διακοπή, σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, θα ψηφίσει στις 10:00 το πρωί στην Κρατική Έκθεση – HallB στη Λευκωσία.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση από το ΔΗΚΟ, τα μέλη για να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους πολιτική ταυτότητα, διαβατήριο, εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού. Κάθε μέλος, μετά από τον έλεγχο τακτοποίησης των οικονομικών του υποχρεώσεων, θα εφοδιαστεί με ψηφοδέλτια όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά του επωνύμου τους.

Σημειώνεται ότι όσα μέλη για προσωπικούς ή άλλους λόγους θα βρίσκονται εκτός της επαρχίας που διαμένουν, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, σε όλες τις επαρχίες.

Τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στη Λευκωσία είναι στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης – Hall B και στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακακίου, στη Λεμεσό στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Α, στο Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας (Χριστάκειο) και στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Στη Λάρνακα τα μέλη του ΔΗΚΟ μπορούν να ψηφίζουν στο οίκημα ΔΗΚΟ Αθηαίνου και στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (έναντι επαρχιακών γραφείων Λάρνακας και Αμμοχώστου Λάρνακας), στην Πάφο στο οίκημα ΔΗΚΟ Πόλης Χρυσοχούς και στο 10⁰ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Περιοχή Δασούδι), ενώ για την Αμμόχωστο τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου και στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (έναντι επαρχιακών γραφείων Λάρνακας και Αμμοχώστου Λάρνακας).

Για το κάθε ψηφοδέλτιο, το κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων. Για τις θέσεις Αντιπροέδρων τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν από 2 μέχρι 3 υποψηφίους, για τη θέση Γενικού Γραμματέα μόνο 1 υποψήφιο. Επίσης, για το Εκτελεστικό Γραφείο τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν από 5 μέχρι 15 υποψήφιους. Για την Κεντρική Επιτροπή της Λευκωσίας μπορούν να ψηφισθούν από 11 μέχρι 35 υποψήφιοι, για τη Λεμεσό από 9 μέχρι 28, για την Λάρνακα από 3 μέχρι 8 υποψήφιοι. Για την Αμμόχωστο (Λάρνακας) τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν από 3 μέχρι 10 υποψήφιους, για την Αμμόχωστο (Λευκωσίας) τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι 2 υποψήφιους, για Αμμόχωστο (Λεμεσού) τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι 2 υποψήφιους και για την Κεντρική Επιτροπή Κερύνειας (Λευκωσίας) από 2 μέχρι 4 υποψήφιους. Για Πρόεδρο Επαρχιακής Επιτροπής οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν μόνο 1 υποψήφιο και για τα μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας από 5 μέχρι 15 υποψήφιοι. Σημειώνεται ότι ψηφοδέλτια με λιγότερες ή περισσότερες ψήφους από όσες προβλέπονται ως ανωτέρω θα θεωρούνται άκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει περιοδεία την ημέρα διεξαγωγής της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης σε εκλογικά κέντρα. Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα μεταβεί στις 10:00 το πρωί στην Κρατική Έκθεση – HallB στη Λευκωσία όπου θα ασκήσει και το εκλογικό του δικαίωμα. Σημειώνεται ότι στις 11:30 ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα βρίσκεται στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, στις 13:30 στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, στις 14:30 στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και στις 16:00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου.

Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν σε παγκύπρια κλίμακα, όλες οι διαδικασίες υποβολής υποψηφιοτήτων ενόψει της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης και των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξάγονται σήμερα.

Στη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, επανεκλέγεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος άνευ ανθυποψηφίου και στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επανεκλέγεται η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επίσης άνευ ανθυποψηφίου.

Για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Μιχάλης Δαμιανού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Χρύσανθος Σαββίδης και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Αντώνης Σιβιτανίδης, Γιώργος Σολωμού και Ολύμπιος Χριστοφή.

Στη θέση του Γενικού Οργανωτικού, επανεκλέγεται άνευ ανθυποψηφίου, ο Νεόφυτος Κωσταντίνου.

Για τις θέσεις των 15 αιρετών μελών του Εκτελεστικού Γραφείου υπεβλήθησαν συνολικά 27 υποψηφιότητες.

Για τις 120 θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής, υπεβλήθησαν συνολικά 167 υποψηφιότητες.

Για τις 165 θέσεις των μελών των Γραμματειών των Επαρχιακών Επιτροπών, υπεβλήθησαν 212 υποψηφιότητες.

Σε ό,τι αφορά τους Προέδρους των 11 Επαρχιακών Επιτροπών, 8 υποψήφιοι εκλέγονται/επανεκλέγονται άνευ ανθυποψηφίου. Συγκεκριμένα, επανεκλέγεται Πρόεδρος Ε.Ε. Λευκωσίας ο Κώστας Κόρτας, Πρόεδρος Ε.Ε. Λεμεσού ο Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος Ε.Ε. Μόρφου/Λευκωσίας ο Ανδρέας Μερακλής, Πρόεδρος Ε.Ε. Κερύνειας/Λευκωσίας ο Ανδρέας Νικηταράς, Πρόεδρος Ε.Ε. Αμμοχώστου/Λευκωσίας ο Κυριάκος Τρύφωνος, Πρόεδρος Ε.Ε. Μόρφου/Λεμεσού ο Αλέκος Αλεξάνδρου, Πρόεδρος Ε.Ε. Κερύνειας/Λεμεσού ο Κώστας Χατζησάββας και Πρόεδρος Ε.Ε. Αμμοχώστου/Λεμεσού ο Φλώρος Δημητρίου.

Για τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε. Λάρνακας υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Κωνσταντίνος Λύτρας και Κωνσταντίνος Σκεπαρνίδης. Για τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε. Αμμοχώστου, υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Λουκάς Χρ. Λουκά, Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας (Πιττάκης) και για τη θέση του Προέδρου της Ε.Ε. Πάφου, υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Γιώργος Γεωργιάδης και Εύρος Λοϊζίδης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση