ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ - Στις 6 Μαΐου οι εκλογές για την υπόλοιπη ηγεσία

Οι αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου

Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού για την εκλογή του Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων του κόμματος μετά από επικύρωση του Πολιτικού Γραφείου της ομόφωνης απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Σε σημερινή συνεδρίασή του ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2023, το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, επικύρωσε την ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου σε σχέση με τα ακόλουθα:

Το Παγκύπριο Συνέδριο, να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στη Λευκωσία. Η 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη των υπολοίπων θέσεων της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος, της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ και των 25εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023.

Το Πολιτικό Γραφείο όρισε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ως την ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Μελών του Πολιτικού Γραφείου και Προέδρου ΓΟΔΗΣΥ. Για όσους επιθυμούν ο τομέας οργανωτικού θα δέχεται αιτήσεις για προέλεγχο κατά την προηγούμενη ημέρα Δευτέρα, 3 Απριλίου.

Τέλος, το Πολιτικό Γραφείο ενημερώθηκε ότι έχει υποβληθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο προς την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διοίκησης, βάση του άρθρου 9.1.3 προτεινόμενη τροποποίηση του Καταστατικού του κόμματος (άρθρο 7.1) ούτως ώστε, να δύναται η εκλογή των Επαρχιακών Αξιωματούχων αλλά και των Αξιωματούχων των Κομματικών Οργανώσεων Εξωτερικού να διεξάγεται σε ημερομηνία άλλη από εκείνη που θα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για τους υπόλοιπους αξιωματούχους που αναφέρονται στο άρθρο 7.1 νοουμένου ότι η εν λόγω ημερομηνία δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες από την εκλογική διαδικασία για τους υπόλοιπους αξιωματούχους που αναφέρονται στο άρθρο 7.1.

Εφόσον η πιο πάνω πρόνοια εγκριθεί από το Παγκύπριο Συνέδριο, η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των Επαρχιακών Αξιωματούχων και Κομματικών Οργανώσεων Εξωτερικού θα προταθεί να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X