ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στήνει στον τοίχο Χριστοδουλίδη ο Κασουλίδης - «Κάλπικη τοποθέτηση»

Τι ανέφερε ο ΥΠΕΞ για την ομιλία εξαγγελίας του Νίκου Χριστοδουλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε από την πρώτη στιγμή η ομιλία της επίσημης εξαγγελίας του Νίκου Χριστοδουλίδη σαν υποψήφιος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν λόγο για αντιγραφή σημείων από την αντίστοιχη εξαγγελία του Ιωάννη Κασουλίδη το μακρινό 2003.

Δεν ήταν μάλιστα λίγα τα βίντεο και τα σποτάκια που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία χρήστες αντιπαρέβαλαν αναφορές του Ιωάννη Κασουλίδη το 2003 και στο καπάκι τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποίησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην εικοσιπεντάλεπτη ομιλία εξαγγελίας του. Το μεγαλύτερο δε, έκανε λόγο για αντιγραφή και χρησιμοποίηση πέραν των 40 σημείων με το δριμύ κατηγορώ να φτάνει στην κορύφωση του.

Ο πλέον αρμόδιος αλλά και άμεσα ενδιαφερόμενος για να τοποθετηθεί δεν ήταν άλλος από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη που δεν μάσησε τα λόγια του όντας καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα Κύπρου» και την εκπομπή της Κάτιας Σάββα «Άλφα Ενημέρωση». Ερωτηθείς σχετικά με το αν τον ικανοποιεί η απάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη αναφορικά με τις κατηγορίες για αντιγραφή κομματιών της ομιλίας απάντησε πως σαφώς και δεν τον ικανοποιεί ενώ συνέχισε απαντώντας στους ισχυρισμούς για «πινελιές» ότι «Πινελιές δεν ήταν. Ήταν μεγαλύτερες απ’ότι ήταν η βούρτσα του βαφέα που βάφει τα ταβάνια».

Έκανε λόγο για λογοκλοπή των δικών του θέσεων από τον Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ ανέφερε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει οποιοδήποτε αγώνα νομικής φύσεως για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων/ιδιοκτησίας προσθέτοντας πως το κύριο μήνυμα με 46 και πλέον φράσεις που επαναλαμβάνονται αυτούσιες παρουσιάζουν ένα υποψήφιο που δεν έχει περιεχόμενο αντιγράφοντας κάποιον άλλον. Έκανε λόγο για «κάλπικη τοποθέτηση» λέγοντας πως παρουσιάζεται στον κυπριακό λαό και θέλει να πει το μήνυμα του -το οποίο είχε χρόνο για να επεξεργαστεί- λέγοντας πως χρησιμοποίησε σαν εξιλαστήριο θύμα τον επικοινωνιολόγο του.

Δείτε το απόσπασμα:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X