ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Ολομέλεια η πρόταση Σιζόπουλου - Φόβος η κατακραυγή των πολιτών

Η πρόταση στοχεύει στο να μην υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο τα κόμματα πλην των οικονομικών

Παναγιώτης Ευριπίδου

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, συζητήθηκε η πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, «για να εξαιρούνται από τον δικαστικό έλεγχο οι πολιτικές αποφάσεις των κομμάτων, που βασίζονται στις πρόνοιες του Καταστατικού τους».

Στη Βουλή ο διαχωρισμός Εμβολιασμένων - Ανεμβολίαστων

Όπως αποφασίστηκε, η εν λόγω πρόταση θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, παρά τις επιφυλάξεις αρκετών Βουλευτών αναφορικά με τη χρονική στιγμή που τίθεται προς ψήφιση.

Αυτό διότι, σύμφωνα και με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο κόσμος πλέον θεωρεί τις ηγεσίες από θέση ισχύος όπου επιβάλλουν γραμμή και θέση σε ένα κόμμα χωρίς κανείς να μπορεί να τις αμφισβητήσει. Επίσης, μπορεί να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι τα κόμματα προσπαθούν να περιορίσουν την δημοκρατία και να λειτουργούν αυθαίρετα εσωκομματικά, σύμφωνα με τα όσα είπε.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, υποστηρίζει πως οι αποφάσεις του πολιτικού γραφείου είναι ανοικτές προς την δημοσιότητα.

Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι συμφωνεί και για αυτό αναφέρεται στην τροπολογία πως πρέπει να υπάρχει οικονομική διαφάνεια στα κόμματα και να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο όταν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όμως, τονίζει πως δεν γίνεται όποια απόφαση ενός κόμματος να πηγαίνει στο δικαστήριο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προειδοποίησε πως το πρόβλημα που ξεκίνησε στην ΕΔΕΚ με τις παγοποιήσεις και τα διατάγματα αναστολής στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων προχώρησαν στο Κίνημα των Οικολόγων, εξού και επιμένει όπως ψηφιστεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε.

Σε ερώτημα μας προς τον κο. Σιζόπουλο αναφορικά με την ημερομηνία που θα συζητηθεί και ψηφιστεί στην Ολομέλεια του σώματος η πρόταση του, μας ανέφερε πως μάλλον θα πάει προς ψήφιση στις 20 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X