ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε lockdown η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και δύο τουλάχιστον συνεργάτες του έχουν διαγνωστεί θετικοί στον covid -19

Η πανδημία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η «Κ», η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία ήταν ορισμένη για την Πέμπτη (19/11) αναβάλλεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και δύο τουλάχιστον συνεργάτες του έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό covid -19. Ο Υπουργός Γεωργίας επιβεβαίωσε την είδηση με ανάρτηση του στο twitter αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του Υπουργού και των συνεργατών του. Στον ιστό της ιχνηλάτησης εμπλέκονται και οι επαφές του Υπουργού Γεωργίας και στο Προεδρικό και ειδικότερα οι επαφές σε διυπουργικές επιτροπές αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος ο αυτοπεριορισμός μεγάλου μέρους της κυβέρνησης και του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου έπειτα και από τον εντοπισμό πέντε θετικών κρουσμάτων σε μέλη του προσωπικού.

Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται με βάση τις πληροφορίες της «Κ» να είναι αρνητικός στον ιό μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου. Στενοί συνεργάτες του προέδρου σε μεσαίο ιεραχικά επίπεδο που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό είναι μέχρι στιγμής καλά στην υγεία τους και έχουν τεθεί σε περιορισμό. 

Στο Προεδρικό λήφθηκαν τα δέοντα μέτρα με βάση τα πρωτόκολλα και έγιναν απολυμάνσεις των χώρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την περασμένη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο συνάντησε και την ηγεσία του ΔΗΣΥ καθώς ο Πρόεδρος είχε οργανώσει συνάντηση κυβέρνησης και Πινδάρου.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X