ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πύλα - Υπό επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών οι εργασίες

Προσηλωμένοι στην εφαρμογή συναντίληψης αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των προνοιών της συναντίληψης που επιτεύχθηκε με ειλικρινή πολιτική βούληση, υπογράμμισε τη Δευτέρα με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, με την ευκαιρία της έναρξης σήμερα των εργασιών στην νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στον περιοχή κάνοντας περιπολίες και πως παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά.

Πηγή ενημερωμένη για την κατάσταση επί του εδάφους ανέφερε στο πρακτορείο πως κατασκευαστικά συνεργεία και από τις δυο πλευρές βρίσκονται στην περιοχή, όπου εργάζονται και συνεργάζονται με τους ειρηνευτές των ΗΕ που βρίσκονται εκεί, πως το καθεστώς της νεκρής ζώνης προστατεύεται και πως η εφαρμογή της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί προχωρεί μέχρι στιγμής όπως έχει σχεδιαστεί. Είπε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε επαφή και συζητούν και με τις δυο πλευρές για το ζήτημα αυτό και την κατάσταση επί του εδάφους.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από την ημέρα που υπήρξε κατάληξη στη συναντίληψη ξεκίνησε η προεργασία από την πλευρά μας για να μπορούν να προχωρήσουν στην οικοπεδοποίηση και στην ασφαλτόστρωση του δρόμου, σημειώνοντας πως σήμερα ξεκινούν οι εργασίες υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των προνοιών της συναντίληψης με ειλικρινή πολιτική βούληση», υπογράμμισε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση