ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ – «Θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις ονομάτων στην λίστα κυρώσεων»

Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων στην λίστα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς να αποκλείει και οντότητες που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως «θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό» και «δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί αρνητικά το όνομα που υπάρχει για την χώρα μας».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι μπορεί να παραβιάζει, δημιουργώντας πρόβλημα, την ίδια στιγμή, και στο όνομα της χώρας μας» και να συνεχίζει με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στο περιθώριο εκδήλωσης του TELETHON, στην Λευκωσία, κατά πόσον λήφθηκαν τα στοιχεία από βρετανικές και αμερικανικές αρχές για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τα οποιαδήποτε στοιχεία», αλλά τα «αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή».

«Έχουμε ενημερωθεί ότι θα μας δοθούν στοιχεία, σταδιακά. Δεν θα μας δοθούν όλα σε μία φάση γιατί και από πλευράς των ΗΠΑ ή των βρετανικών αρχών εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, πολλές αρχές», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως «από την δική μας πλευρά, πράττουμε ό,τι είναι δυνατό» και «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε η χώρα μας, σε καμία περίπτωση, να μην θεωρείται ότι είναι μια χώρα η οποία παραβιάζει κυρώσεις, δεν εφαρμόζει κυρώσεις».

«Είναι η ευκαιρία μας, σε εισαγωγικά και χωρίς εισαγωγικά για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, να καθαρίσει μια και καλή το όνομα της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «γίνεται μια προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια» για να καθαρίσει το όνομα της χώρας και «δεν είναι αυτές τις μέρες που ξεκίνησε».

«Διαχρονικά έγιναν προσπάθειες και αυτές οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα», σημείωσε.

Αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, «ο στόχος μας είναι να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο σε σχέση πάντα και με την εντύπωση που υπάρχει για την χώρα μας αλλά και για την πραγματικότητα, τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτούς τους τομείς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι μπορεί να παραβιάζει (ΣΣ κυρώσεις), δημιουργώντας πρόβλημα, την ίδια στιγμή, και στο όνομα της χώρας μας» και να συνεχίζει με αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

«Από εκεί και πέρα, θα δούμε τα στοιχεία, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να τα μελετήσουν, να τα αξιολογήσουν και θα είμαστε εδώ να μιλήσουμε και πάλι», τόνισε.

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει πληροφόρηση για νέα λίστα ή προσθήκη και άλλων προσώπων στις κυρώσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως θεωρεί πως θα υπάρξουν και άλλες καταχωρήσεις, χωρίς να αναφέρεται, όπως είπε, «για υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας», αλλά «γενικότερα, χωρίς να αποκλείω να υπάρχουν και οντότητες, ή νομικά ή φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι οι οποιεσδήποτε πληροφορίες, να μας δοθούν το συντομότερο», ανέφερε και επανέλαβε ότι «θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό» και «δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί αρνητικά το όνομα που υπάρχει για την χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X