ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ - Ζήτησε τη βοήθεια της Επ. Νομοθεσίας για τους συνεργάτες

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λουίζας Χριστοδουλίδου Ζαννέττου

Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα (12/05), στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέττου, η οποία του επέδωσε την ετήσια έκθεσή της.

Επιδίδοντας την έκθεση, η Επίτροπος είπε ότι σε αυτή καταγράφονται τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το 2019 και εντεύθεν, με έμφαση στον τελευταίο χρόνο.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα τη μελετήσει και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Επιτρόπου, στα οποία θα ήθελα να προχωρήσουμε.

Το πρώτο αφορά τη δική σας βοήθεια για άμεση συνεργασία με την Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ετοιμασία νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και Υφυπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κάτι το οποίο θέλω να ολοκληρώσουμε αμέσως.

Το δεύτερο αφορά την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας. Υπάρχουν πολλοί νόμοι, οι οποίοι είναι από την περίοδο της αποικιοκρατίας και πρέπει να εκσυγχρονιστούν, άρα αναμένω μια σχετική εισήγηση από μέρους σας.

Και το τρίτο αφορά τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις της GRECO. Αμέσως, το επόμενο διάστημα, να έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο για να υιοθετηθεί και να ακολουθείται από όλους.

Προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί. Θεωρώ τον ρόλο σας ιδιαίτερα σημαντικό, ακριβώς έτσι ώστε να στείλουμε και ουσιαστικά μηνύματα στην κοινωνία μέσα από ενέργειες, οι οποίες μέσα από τη συνεργασία μας θα προκύψουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X