ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: «Θα υλοποιηθούν αποφάσεις... οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αρεστές»

Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος για τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές

ΚΥΠΕ

Αναλόγως του αποτελέσματος των συναντήσεων με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου τις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθούν αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, αλλά έχουν ως μοναδικό στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ΚΔ και την ασφάλεια των πολιτών, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, προσερχόμενος σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλα και της αποκατάστασης/βελτίωσης προσόψεων στην οδό Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα.

Ερωτηθείς αρχικά για την αποψινή συνάντηση του Ερσίν Τατάρ με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Τατάρ δεν βοηθούν στη δημιουργία του επιθυμητού κλίματος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την τακτική του και επανέλαβε πως οι συνομιλίες δεν θα επαναρχίσουν μέσα από δημόσιες δηλώσεις.

«Πιστεύω στον Γενικό Γραμματέα, γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, ας αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και ακολούθως θα σχολιάσουμε. Εκείνο που μπορώ να εκφράσω είναι την ευχή, την ελπίδα να προκύψει κάτι θετικό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών», σημείωσε σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο συνεχίζονται για έκτη συνεχόμενη ημέρα και να προσδιορίσει πότε θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μέτρα τα οποία, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του, βρίσκονται στο τραπέζι και ενδεχομένως να μην είναι αρεστά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις του Λιβάνου, τις θέσεις κάποιων κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία, αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Έχω δύο κρίσιμες συναντήσεις, την Κυριακή με την Πρόεδρο της Επιτροπής, βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επαφή, επίσης σε τεχνοκρατικό επίπεδο, και τη Δευτέρα θα είμαι στον Λίβανο. Ακολούθως, και αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα ληφθούν αποφάσεις. Γνωρίζουμε τις δράσεις που θα ακολουθήσουμε, θα υλοποιηθούν αποφάσεις αναλόγως του αποτελέσματος, αποφάσεις οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, αλλά έχουν ως μοναδικό στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ΚΔ και την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως οι αποφάσεις ενδέχεται να μην είναι αρεστές τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση