ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ για δημοσίευμα Guardian: Υπάρχει πολιτική βούληση για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά

Ανακοινώσεις

«Η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς ΕΕ στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να αναφερθεί στο δημοσίευμα της Guardian για το θέμα των κυρώσεων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «η καλύτερη απάντηση θεωρώ είναι οι ίδιες οι δηλώσεις από πλευράς της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Είμαστε σε επαφή από την πρώτη στιγμή, έχουμε ζητήσει να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς ΕΕ στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Είμαστε σε επαφή με την Αμερικανική Κυβέρνηση, αυτή η επαφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση, επίσης, σε συνεχεια της συνάντησης που είχαμε τη Μεγάλη Πέμπτη, και με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, ακριβώς για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε ή να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας. Είναι μια προσπάθεια που από δικής μας πλευράς υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για το συγκεκριμένο ζήτημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση