ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠτΔ: «Είτε θα ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, είτε τα αφήνουμε όλα να καταρρεύσουν»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε σήμερα τις εργασίες του Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των ΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη

24news team

«Είτε θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, αποδεικνύοντας την προσήλωση μας στο μέλλον των γενιών που έρχονται, είτε στεκόμαστε στο περιθώριο και αφήνουμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε δουλέψει, να καταρρεύσουν»

Πριν από οκτώ χρόνια, στη Σύνοδο των ΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, τα κράτη που συμμετείχαν συμφώνησαν να τεθούν 17 στόχοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της αειφόρου ανάπτυξης, ωστόσο παρά τις προσπάθειες βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Παρόλα αυτά, σήμερα υπάρχουν νέα εργαλεία στη διάθεση των κρατών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, όπως είναι η προηγμένη τεχνολογία, η ψηφιακή μετάβαση, αλλά και η μεγαλύτερη κατανόηση και αντίληψη των προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε σήμερα τις εργασίες του Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των ΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη με τίτλο «Ενότητα και Αλληλεγγύη: Ενδυναμώνοντας το πολυμερικό σύστημα για ενισχυμένη υποστήριξη, συνεργασία, επέκταση και ανασκόπηση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 78ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση