ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόταση νόμου και αυτεπάγγελτα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Οι δηλώσεις του Βουλευτή Δήκο Πανίκου Λεωνίδου

24news team

Καταθέτει πρόταση νόμου ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, η οποία αφορά φορολογικές ελαφρύνσεις.

Επίσης προχώρησε και σε δύο αυτεπάγγελτα τα οποία θα συζητηθούν στην Επ. Οικονομικών, αναφορικά με τις εταιρείες διαχείρισης δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, οι τρέχουσες εξελίξεις φέρουν την αναγκαιότητα για άμεση λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις Πανίκου Λεωνίδου

Οι τρέχουσες εξελίξεις επιβάλλουν, μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, όπως γίνεται άλλωστε σήμερα σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, αφού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες για τους πολίτες.

Δυστυχώς η σημερινή κρίση, με τον πόλεμο και την πανδημία, επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση, για τα κυπριακά νοικοκυριά, αφού ήδη ως Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλουμε συνεχώς πρόστιμα για τις εκπομπές ρύπων , ως αποτέλεσμα της μη αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το κόστος των οποίων και πάλι πληρώνει ο απλός πολίτης. Όταν αυξάνονται οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, αυτόματα αλλάζει η πορεία της οικονομίας. Προτείνουμε λοιπόν επανασχεδιασμό έτσι που να ανακοπεί στον βαθμό που είναι εφικτό η πορεία της ακρίβειας και των συνεπακόλουθων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία.

Κάποια πράγματα δεν είναι ευθύνη της Βουλής. Εμείς μπορούμε να ασκήσουμε πίεση προς την Εκτελεστική εξουσία και αυτό πράττουμε ως Δημοκρατικό Κόμμα. Παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις Νόμου, οι οποίες είναι προς την κατεύθυνση ελάφρυνσης των μικρομεσαίων εταιρειών από τις άμεσες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Εντός της ημέρας θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση, ενώ παράλληλα έχουμε στο μυαλό μας μια σειρά από άλλες εισηγήσεις τις οποίες σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους θα εξετάσουμε, επιδιώκοντας την ίδια ώρα άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

Όσον αφορά την επαναφορά από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου με το οποίο οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, θα μπορούν να εξασφαλίζουν στοιχεία από τις τράπεζες για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να τα καταθέτουν στο δικαστήριο ως τεκμήρια , θεωρώ ότι πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση.

Έχω εγγράψει προσωπικά δυο αυτεπάγγελτα θέματα για συζήτηση τα οποία, έχουν σχέση είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με την λειτουργία τόσο της ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και των άλλων εταιρειών διαχείρισης δανείων. Εμείς, δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα προνόμια σε αυτές τις εταιρείες. Ήδη έχουν πάρει αρκετά μέσα από τη νομοθεσία και επιβάλλεται να γίνει μια επαναξιολόγηση όλου του θεσμού και όλων των διαδικασιών, ούτως ώστε να νοιώθει και ο πολίτης ότι αυτά που αποφασίζουμε, είναι μέσα στις συνταγματικές και νόμιμες υποχρεώσεις του .

Οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται με στόχο την συνεχή παρέμβαση μας, σε ιδιωτικού δικαίου σχέσεις, νομίζω δεν είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι το έχουμε παρακάνει και πρέπει να επανεξετάσουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές .

Δεν είναι δυνατό η εκτελεστική εξουσία ή η οποιαδήποτε εξουσία, να παρεμβαίνει εις βάρος των πολιτών, να παρεμβαίνει στην ελευθερία του συμβάλλεσθε, προωθώντας ουσιαστικά την άποψη της μιας πλευράς. Επομένως ως θέση αρχής και θέμα τάξης, οφείλουμε επιτέλους κατά την άποψη μου, να επανεξετάσουμε συνολικά τη στάση μας, απέναντι στον τρόπο και στην συμπεριφορά και του ίδιου του κράτους, αλλά και αυτών μηχανισμών, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν αντιδεοντολογικά ή/και εκδικητικά στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση