ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόταση Νόμου για τους μισθωτές τ/κ περιουσιών

Η αιτιολογική έκθεση από τον Πανίκο Λεωνίδου, Βουλευτή του ΔΗΚΟ

Παναγιώτης Ευριπίδου

Πρόταση Νόμου για τις Τουρκοκυπριακές Περιουσίες και το δικαίωμα διαχείρισης αυτών των περιουσιών πέραν της οικιστικής χρήσης σε επαγγελματική στέγη, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας συνέπειας της προσφυγιάς των μισθωτών, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου.

Αυτό διότι, σύμφωνα με την αιτιολογική του έκθεση, το δικαίωμα της αξιοποίησης της εν λόγω περιουσίας ως επαγγελματική στέγη από τους μισθωτές, περιορίζεται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται αναγκαίο από την ρύθμιση αυτή.

Οι δηλώσεις του Πανίκου Λεωνίδου:

Με στόχο και σκοπό την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μισθωτές Τουρκοκυπριακών ακινήτων, το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα στην Ολομέλεια συγκεκριμένη πρόταση Νόμου .

Ειδικότερα, τα εν λόγω ακίνητα τα οποία είχαν παραχωρηθεί για οικιστική χρήση, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας συνεπεία της προσφυγιάς, έχουν αξιοποιηθεί από τους πρόσφυγες χρήστες και ως επαγγελματική στέγη, για βιοποριστικούς σκοπούς.

Είναι η άποψη μας ότι η προτεινόμενη αυτή ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, λόγω του ότι το δικαίωμα το οποίο έχουν θεμελιώσει επί σειρά ετών οι μισθωτές σε σχέση με την αξιοποίηση των τουρκοκυπριακών ακινήτων και ως επαγγελματική στέγη, σήμερα περιορίζεται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ευελπιστούμε ότι η πρόταση μας θα τύχει στήριξης και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ώστε να συμβάλουμε στην στήριξη των προσφύγων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X