ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: Καθοριστικής σημασίας για Ε.Ε. η κυπριακή και ελλαδική ναυτιλία

Απόψε θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω για τα πλάνα της Κυβέρνησης, ειδικότερα για τους πρώτους έξι μήνες, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης

Ανακοινώσεις

Η σημασία της κυπριακής και της ελλαδικής ναυτιλίας για την ΕΕ είναι καθοριστικής σημασίας, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο δείπνου με εφοπλιστές, το οποίο έλαβε χώρα στο πλαίσιο του κυπριακού ναυτιλιακού φόρουμ της Capital Link, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε περήφανοι για την κυπριακή ναυτιλία», ευχαριστώντας τους εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, δεδομένου ότι η ναυτιλία αποτελεί το «7% του ΑΕΠ της χώρας».

Πρόσθεσε ότι «απόψε θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω για τα πλάνα της Κυβέρνησης, ειδικότερα για τους πρώτους έξι μήνες, για κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, ακριβώς για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η κυπριακή ναυτιλία, για να αντιμετωπιστούν κάποιες δυσκολίες, κάποια προβλήματα που υπάρχουν.
Είπα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα το πράξουμε. Και τώρα που είμαστε διακυβέρνηση, θα υπάρχει συνεχής διάλογος και με τους εφοπλιστές μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Θεωρώ ότι έχουμε κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις και είναι μόνο μέσα από τη συνεργασία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση την οποία θεωρώ ότι ως Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο. Είναι η σημασία της κυπριακής, αλλά και της ελλαδικής ναυτιλίας στην ΕΕ. Όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή ναυτιλία, στην ουσία μιλάμε για κυπριακή και ελλαδική ναυτιλία.

Και είναι ένα θέμα που θα συζητήσω και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όταν θα βρίσκομαι στην Αθήνα την ερχόμενη βδομάδα, για το πώς μέσα από κοινές δράσεις η Κύπρος και η Ελλάδα να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη σημασία με την οποία η ΕΕ προσεγγίζει τα θέματα ναυτιλίας, διότι υπάρχουν προκλήσεις, δεν είναι μόνο εθνικές οι προκλήσεις, είναι προκλήσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βλέπουμε πώς διαμορφώνονται οι εξελίξεις που επηρεάζουν και τον τομέα της ναυτιλίας, και Αθήνα και Λευκωσία μαζί, από κοινού, θα θέσουμε κάποια θέματα στην ΕΕ, διότι η σημασία της κυπριακής και της ελλαδικής ναυτιλίας για την ΕΕ, για την Ευρώπη, είναι καθοριστικής σημασίας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση