ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Διαψεύδει ότι γνώριζε για την καταγγελία Αριστοτέλους

«Έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα fake news»

Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, στο λιμάνι Λεμεσού, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως ο Πρόεδρος γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα fake news κάποιων ευρηματικών δημοσιογράφων. Θα αποφύγω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο.

Εκείνο, όμως, που θέλω να πω είναι ότι, από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ενημερώθηκα, η συγκεκριμένη περίπτωση – δεν θέλω να δίνω επίθετα – έδωσα ρητές οδηγίες στην Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Αρχηγό της Αστυνομίας – δεν μπορώ να παρέμβω βεβαίως στον Γενικό Εισαγγελέα – ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πέραν τούτου, σας παρακαλώ, και λόγω θεσμικού ρόλου και λόγω προστασίας συνταγματικών δικαιωμάτων και εκ του γεγονότος ότι κάπου υπηρέτησα και ως δικηγόρος και είμαι ελάχιστα νομομαθής, θα αποφύγω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση