ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρικές - Διασταύρωσαν τα ξίφη τους τέσσερις υποψήφιοι

Δείτε πως εξελίχθηκε το debate του κρατικού καναλιού

24news team

Μετά τα τρία διακαναλικά debate από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σειρά πήρε το ΡΙΚ, το οποίο φιλοξένησε το βράδυ της Πέμπτης (19/01) τους τέσσερις υποψήφιους που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικά κόμματα.

Με φόντο τις προεδρικές εκλογές στις 05/02, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου μπήκαν στο «τερέν» σε μια νέα τηλεμαχία.

Δείτε πως εξελίχθηκε το debate

Μαυρογιάννης: Χάος μας χωρίζει με το ΕΛΑΜ

Χάος μας χωρίζει με το ΕΛΑΜ ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κυβερνήσει με το ΕΛΑΜ. Σημείωσε πως αν υπάρχει κάποιος προσαρμοστικός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου με την παροχολογία του και τον προκάλεσε να πει κάποιος πότε ξέφυγε ο ίδιος από τις αρχές και τις αξίες του.

Πώς η μαντήλα ένωσε Μαυρογιάννη - Αβέρωφ

Όλα θα πρέπει να γίνονται με μέτρο ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σημειώνοντας πως δε μπορεί κανείς να υποχρεώσει κάποιον να μην βάλει μαντήλα ή τσεμπέρι. Ανέφερε παράλληλα όμως πως ζώντας σε μία κοινωνία που σε φιλοξενεί θα πρέπει να σέβεσαι και τους κανόνες. «Πάντα με μέτρο, χωρίς ακρότητες» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να σημειώνει πως για πρώτη φορά συμφωνεί μαζί του. Μαζί τους συμφώνησε όπως πρόσθεσε και ο κ. Χριστοδουλίδης.

Κατάργηση μαντήλας σε δημόσιους χώρους έθεσε ο Χρίστου

Κατάργηση της μαντήλας σε δημόσιους χώρους έθεσε ο υποψήφιος για την Προεδρία Χρίστος Χρίστου σημειώνοντας πως το ΕΛΑΜ σέβεται τις γυναίκες καθώς το κόμμα έχει μέτωπο γυναικών και υποψήφιες στις απερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ανέφερε την ανάγκη επαναφοράς του επιδόματος μάνας και σημείωσε πως το ΕΛΑΜ συμφωνεί στην ίση αμοιβή των δύο φύλων.

Κληθείς από τον Ανδρέα Κημήτρη να σχολιάσει γιατί να απαγορευτεί ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι συμβολίζει την κατωτερότητα της γυναίκας και το χαρακτήρισε απαράδεκτο σε μία ευρωπαϊκή χώρα να το επιτρέπουμε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανταπάντησε πως η μαντήλα δεν ήταν πάντα θρησκευτικό σύμβολο είναι μέρος παραδόσεων συμβολισμών. «Εμένα η μητέρα μου φορούσε μαντήλα» ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης προσθέτοντας ότι και η γυναίκα του φορούσε μαντήλα γιατί έκανε χημειοθεραπεία. «Θα το απαγορεύσουμε κι αυτό; » διερωτήθηκε.

Ξέρω καλύτερα απο τον κ. Μαυρογιάννη τα θέματα υγείας σημείωσε ο κ. Χρίστου αναφέροντας πως είναι εντελώς άστοχο το παράδειγμά του.

Αιχμές Χριστοδουλίδη σε Αβέρωφ για το «ο φτωχός θα μείνει φτωχός»

«Είναι σημαντικά και τα 50 και τα 100 και τα 400 ευρώ, δεν πρέπει να υποτιμούμε όταν κάποιοι έχουν ανάγκη για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι πάρα πολύ σημαντικά», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στο «Netcast» ότι «ο φτωχός θα μείνει φτωχός».

Φωτογραφίες από το Debate

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση