ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρία ΔΗΣΥ – Προτεραιότητα της Αννίτας η διασφάλιση της ενότητας

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις και το πολιτικό πλαίσιο για ανασυγκρότηση και ανασύσταση του κόμματος

ΚΥΠΕ

Στη δημοσιότητα έδωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τις θέσεις και το πολιτικό πλαίσιο για ανασυγκρότηση και ανασύσταση του κόμματος, όπου τονίζει πως άμεση προτεραιότητά της είναι η διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Η κ. Δημητρίου σημειώνει ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωσή της να παρουσιάσει ένα Πολιτικό Πλαίσιο που να περιλαμβάνει τις βασικές πολιτικές και δομικές προτεραιότητες από τις 12 Μαρτίου, τις πολιτικές στα κρίσιμα ζητήματα της πατρίδας και να καταθέσει το προσωπικό ιδεολογικό της στίγμα.

"Είμαι αισιόδοξη και πεπεισμένη πως όλοι και όλες μαζί μπορούμε και θα υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες, διασφαλίζοντας την ενότητα, την ενίσχυση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι πεποίθηση μου ότι πρέπει να βγει δυνατότερος από αυτή τη διαδικασία. Και θα βγει", αναφέρει, τονίζοντας ότι απαιτείται σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και τόλμη.

Για το Κυπριακό αναφέρει ότι η Κληριδική Σχολή Σκέψης δεν αποτελεί κάτι το αόριστο, «ούτε μια βολική συνθηματολογία για να τη χρησιμοποιούμε αβασάνιστα εμείς οι νεότεροι πολιτικοί» και ότι απαιτείται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να απευθυνθούμε προς τη Διεθνή Κοινότητα με τρόπο που θα αυξάνει την αξιοπιστία μας και θα πείθει και τον πλέον κακόπιστο κριτή ότι έχουμε ειλικρινή βούληση για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και στόχο μια συνολική λύση που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση και ενότητα της πατρίδας μας.

"Τυχόν απόφαση της δικής μας πλευράς να αποσύρει προηγούμενες θέσεις που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ως προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα εκμηδενίσει την όποια προοπτική εκδήλωσης νέας πρωτοβουλίας και ταυτόχρονα θα διευκολύνει την Τουρκία να μεθοδεύσει τη σιωπηλή αποδοχή της Διεθνούς Κοινότητας, στην τουρκική απαίτηση για αλλαγή του συμφωνημένου πλαισίου λύσης", σημειώνει η κ. Δημητρίου.

Αναφέρει ότι αν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού την τιμήσουν με την ψήφο τους διαβεβαιώνει πως με ενότητα και συλλογικότητα θα εργαστεί σκληρά "ώστε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τις αρχές, τις αξίες, τα πιστεύω μας, προς όφελος του απλού πολίτη, της κάθε οικογένειας και της κοινωνίας ευρύτερα".

"‘Εχουμε στέρεη ιδεολογική βάση και θα συνεχίσουμε να αντικρύζουμε με προσοχή και υπευθυνότητα κάθε θέμα που αφορά τον τόπο και την κοινωνία. Είτε αυτά είναι μεγάλα, είτε είναι μικρά. Είτε αφορούν τους λίγους, ή τους πολλούς. Είτε είναι ζητήματα προϋπάρχοντα, είτε που προκύπτουν για πρώτη φορά", αναφέρει η υποψήφια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Για την οικονομία τονίζει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν παίζει παιχνίδια σε βάρος της ευημερίας των πολιτών και ότι θα συνεχίζει να στηρίζει υπεύθυνα, κάθε κυβερνητική απόφαση που κρίνει ότι έχει θετικό πρόσιμο στον τόπο και την κοινωνία.

"Θα ασκούμε όμως υπεύθυνη κριτική εκεί και όπου τα πράγματα οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση με δικές μας εισηγήσεις και αντιπροτάσεις. Αρκεί όλοι να κατανοούν, ότι η ευθύνη της διακυβέρνησης ανήκει στους κυβερνώντες και όχι σε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση", αναφέρει.

Προσθέτει ότι η ίδια πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όπου το κράτος έχει επαρκή εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο, διασφαλίζοντας την ευημερία και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Η κ. Δημητρίου συνεχίζει αναφέροντας ότι ο ΔΗΣΥ είναι από την 1η Μαρτίου στην αντιπολίτευση και θα επιμείνει σταθερά στην διαφύλαξη των μεγάλων κοινωνικών προγραμμάτων που εισήγαγε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως είναι για παράδειγμα το ΓεΣΥ και το κοινωνικό δίκτυ προστασίας των πολιτών.

Αναφέρει ότι θα έχει θετική στάση απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ορθή εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης και θα αξιολογεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, παίρνοντας θέση στη βάση του οφέλους για τον τόπο και την κοινωνία, με αξιοπιστία, σοβαρότητα και τεκμηρίωση.

Λέει εξάλλου ότι απαιτείται να διασφαλιστεί ότι το κόμμα θα γνωρίζει τις απόψεις της βάσης για κάθε πολιτική που προτείνει ώστε οι πολιτικές να είναι και ωφέλιμες και εφαρμόσιμες και ότι θα πρέπει να γνωρίζει το κόμμα πώς οι απλοί συναγερμικοί σε επίπεδο τοπικών επιτροπών, επαρχιακών συμβουλίων και Νεολαίας προσλαμβάνουν συγκεκριμένες πολιτικές.

"Για κάθε πολιτική απόφαση, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η συλλογικότητα. Αυτό είναι και το προσωπικό μου στοίχημα. Επιμένω στο θέμα της συλλογικής ηγεσίας και της ομαδικής προσπάθειας", τονίζει.

Αναφέρει παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι που θα εκλεγούν τον Μάιο θα αναλάβουν αναβαθμισμένους και συγκεκριμένους ρόλους και θα έχουν κάθε δυνατή διοικητική υποστήριξη, όπως και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η κ. Δημητρίου αναφέρει ότι αν η βάση την επιλέξει θα προχωρήσει στην δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης, ανοικτής σε όλα τα μέλη, για υποβολή εισηγήσεων και ανταλλαγή απόψεων, καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές συνελεύσεις, ενδυνάμωση του διοικητικού και επιστημονικού μηχανισμού στήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , ενίσχυση και διεύρυνση των δομών του κόμματος με στόχο την παραγωγή πολιτικής με τρόπο που να αναβαθμίζεται ο ρόλος του Πολιτικού Γραφείου και των αντίστοιχων ομάδων πολιτικής και που θα θέτει το κόμμα σε διαρκεί διάλογο με τη βάση του και επαναλειτουργία και Αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αναφέρεται επίσης στην διοικητική ανασυγκρότηση όλων των δομών του κόμματος προκειμένου με επάρκεια να μπορεί να υποστηρίξει την παράταξη στον νέο αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει και στον θεσμοθετημένο και διαρκή διάλογο του κόμματος, με όλα τα τμήματα, επαρχιακά σώματα και ειδικότερα με τις τοπικές επιτροπές, «το πιο ζωντανό κύτταρο της δομής μας» όπως και τα εκλελεγμένα μέλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία αποτελούν και το σημείο επαφής της παράταξης με την κοινωνία.

Στο πολιτικό της πλαίσιο περιλαμβάνεται επίσης η συγκρότηση συμβουλίου παρακολούθησης και ελέγχου κυβερνητικού έργου, στα πρότυπα και κατ’ αναλογία ενός «Shadow cabinet», η δημιουργία φορέα Πρώην Πολιτειακών και Κομματικών Αξιωματούχων στην οποία θα συμμετέχουν ιστορικά στελέχη του κόμματος, η δημιουργία Γραφείου επαφής και αλληλεπίδρασης του κόμματος με την κοινωνία των πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και των άλλων μη κυρωτικών οργάνων σε τακτική βάση, τουλάχιστον κάθε μήνα και έκτακτα όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X