ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είναι ο Μανώλης Κυριάκου που «άδειασε» τον Χριστοδουλίδη

Από τον Αναστασιάδη στον Παπαδόπουλο

24news team

Χαμό προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Μανώλης Κυριάκου. Οι αποκαλύψεις του για τον τέως υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης μέχρι πρότινος, απασχολούν άπαντες. Ποιος είναι όμως ο Μανώλης Κυριάκου;

Από τον Αναστασιάδη στον Παπαδόπουλο

Ο Μανώλης Κυριάκου είναι απόφοιτος του Harrow School ενώ έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο King’s College London και European Business στο European Business School London. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του London Business School στο Διεθνές Μάρκετινγκ.

Ο κος. Κυριάκου το 2013 συμμετείχε στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη στη Λεμεσό ενώ στις Προεδρικές εκλογές του 2018 ήταν ο υπεύθυνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η παραίτηση από το ΔΗΚΟ

Ο Μανώλης Κυριάκου υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος στον Τομέα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του ΔΗΚΟ. Να σημειωθεί ότι υπέβαλε την παραίτησή του και από τα δυο πόστα τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ τότε επέλεξε ο ίδιος να ενημερώσει για την εν λόγω απόφασή του μέσω ανάρτησής του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι, Σας ενημερώνω ότι έχω υποβάλει την παραίτηση μου από τη θέση του Υπεύθυνου του Τομέα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δημοκρατικού Κόμματος, ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δημοκρατικού Κόμματος ουδεμία σχέση έχει πλέον μαζί μου.

Έχω επίσης υποβάλει την παραίτηση μου και από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και από μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι λόγοι είναι αυστηρά προσωπικοί και θεωρώ ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση τους είναι αχρείαστη.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, για την εμπιστοσύνη, που μου έδειξε, για όσο χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε.

Εύχομαι στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κάθε καλό στην πολιτική και προσωπική του πορεία και κάθε καλό στην οικογένεια του.
Εύχομαι στο ΔΗΚΟ να επιτύχει τους στόχους του.»

Από φίλοι, εχθροί

Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξή του στον «Πολίτη» γνωρίστηκαν τον Ιούνιο του 2020 και έκτοτε, όπως σημείωσε, «δημιουργήθηκε μια στενή σχέση, φιλία αλλά και συνεργασία με τον τότε υπουργό σε σημείο που είχαμε σχεδόν καθημερινές επαφές».

Η ρήξη επήλθε, σύμφωνα με όσα ανάφερε στην επίμαχη συνέντευξη όταν ο κος. Χριστοδουλίδης διασφάλισε την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από το Δημοκρατικό Κόμμα, «Όταν άρχισε να πετυχαίνει τους προσωπικούς του στόχους, ξεκαθάρισε δηλαδή ότι επρόκειτο να υποστηριχθεί από το ΔΗΚΟ και ήταν έτοιμος να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, σκέφτηκε συνειδητά να με απομακρύνει, να με απομονώσει και να με απωθήσει, καθώς κατά την εκτίμησή του αποτελούσα ζημιά σε αυτή τη συνεργασία και προφανώς δεν ήμουν επιθυμητός από την ηγεσία του ΔΗΚΟ και ιδιαίτερα των στενών του συνεργατών του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου κάτι που μου κοινοποίησαν και γραπτώς κάποια εκ των στελεχών του κόμματος».

Τη συνέχεια της ρήξης ακολούθησαν οι αποκαλύψεις από πλευράς Μανώλη Κυριάκου ενώ ουδείς εκ μέρους Χριστοδουλίδη δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X