ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος «έφαγε» τον Ιωνά;

Οι 40άρηδες, ο Μεταξάς και ο Αβέρωφ

24news team

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε την μεταγραφική έκπληξη, ας μας επιτραπεί ο συσχετισμός, διορίζοντας δύο υπουργούς του ως Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ο λόγος για τους Γιώργο Σαββίδη, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Σάββα Αγγελίδη, Υπουργό Άμυνας.

Για να είμαστε ειλικρινείς ουδείς περίμενε την εν λόγω εξέλιξη με τους πλείστους εξ ημών να ξαφνιαζόμαστε.

Τα προαναφερθέντα, ωστόσο, είναι γνωστά και λίγοι στάθηκαν περισσότερο στο πώς και το γιατί, με τα κόμματα μάλιστα στην πλειοψηφία τους να ‘’χειροκροτούν’’ την απόφαση και να στέλνουν ευχές.

Το μέγα ερώτημα, που ευλόγως προέκυψε μέσα από την ανακοίνωση του Προέδρου, ήταν ποιος ‘’έφαγε’’ τον Ιωνά;

Το ευχαριστώ του Νίκαρου στον Ιωνά

Όλα ξεκίνησαν μέσα από την ανακοίνωση αφού έγινε ιδιαίτερη μνεία προς το πρόσωπο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, με τον Νίκο Αναστασιάδη να τον ευχαριστεί που εν ολίγοις δεν απεδέχθη την θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα».

Οι 40αρηδες, ο Μεταξάς και ο Αβέρωφ

Προσπαθήσαμε να λύσουμε το ‘’μυστήριο’’ γύρω από την μη αποδοχή της θέσης από τον κ. Νικολάου, θέση την οποία μέχρι και την Παρασκευή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είχε στο τσεπάκι.

Τι προέκυψε; Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του 24news, οι 40άρηδες υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ύψωσαν ανάστημα, αντιδρώντας στον περί ου ο λόγος διορισμό. Ο λόγος ήταν το ‘’ξύλο’’ που θα έτρωγε σύσσωμη η Κυβέρνηση από τον διορισμό του πρώην συναδέλφου τους. Μάλιστα ως παράδειγμα έθεσαν το πώς θα αντικρούσουν τα πυρά της αντιπολίτευσης, ένα εκ των οποίων, εύλογα θα ήταν: «Έφυγε ένεκα Μεταξά και τώρα μπήκε Γενικός Εισαγγελέας;». Σημειώστε πώς μέσα από την διαμάχη με την αντιπολίτευση θα ήταν υπόλογοι και στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δε, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είχε κανένα θέμα με την εν λόγω προσέγγιση των Υπουργών, ούτε κρύο, ούτε ζέστη, όπως λέει και ο σοφός λαός. Η σιωπή του ήταν και η απάντησή του. Ή για να ακριβολογούμε η μη τοποθέτηση του υπέρ του κ. Νικολάου, έδειχνε… κόκκινη κάρτα.

Στοπ στο παρά πέντε με ευχαριστίες!

Κάπως έτσι ο Ιωνάς Νικολάου από βασικός βρέθηκε στον πάγκο και από εκεί εκτός αποστολής. Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει στον διορισμό στέλνοντας του, ωστόσο, θερμές ευχαριστίες… 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X