ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοι παίρνουν τις Προεδρίες των Κ. Επιτροπών στον ΔΗΣΥ, που πάει η Ειρήνη Χ.

Τι σκέφτονται τα κόμματα - Μήλο της έριδος η Προεδρία της Επ. Ελέγχου

Στέλιος Ξιουρής

Ανακατατάξεις και προβιβασμούς έφερε η κατανομή των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στα κόμματα και ιδιαίτερα στον ΔΗΣΥ, όπου και οι πέντε Πρόεδροι που θα ορίσει το κόμμα για να αναλάβουν, πρώτη φορά ηγούνται των συγκεκριμένων.

Σύμφωνα με την κατανομή των Επιτροπών όπως συμφωνήθηκε από τα κόμματα στην πρωινή συνεδρία ο ΔΗΣΥ παίρνει πέντε Επιτροπές με τις Προεδρίες να δίνονται ως εξής;

• Νομικών: Δημήτρης Δημητρίου
• Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Χάρης Γεωργιάδης
• Υγείας: Ευθύμιος Δίπλαρος
• Εμπορίου-Βιομηχανίας-Τουρισμού: Νίκος Τορναρίτης
• Θεσμών: Κυριάκος Χατζηγιάννης

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαμοιρασμός των Επιτροπών και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου που το ΑΚΕΛ δεν διεκδίκησε την Προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, αλλά και του τέως Προέδρου της Ζαχαρία Κουλία αν το ΔΗΚΟ θα του την παραχωρήσει εκ νέου. Για την εν λόγω Προεδρία ενδιαφέρεται και ο Χρύσης Παντελίδης.

Όσον αφορά τις άλλες Επιτροπές ενδιαφέρον από πλευράς ΑΚΕΛ παρουσιάζει και η κάλυψη των κενωθεισών Προεδριών σε Εργασίας- Εσωτερικών, Προσφύγων καθώς και αυτή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παίρνει από τον ΔΗΣΥ. Ενδεχομένως η ανάθεση της Προεδρίας στην Ανθρωπίνων δικαιωμάτων να είναι η λύση για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Για το ΔΗΚΟ την Προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών θα συνεχίσει η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ενώ στην παιδείας μάλλον θα πάει ο Παύλος Μυλωνάς. Την Προεδρία της Επιτροπής Άμυνας καταλαμβάνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου την Προεδρία της Επ. Περιβάλλοντος. Η ΔΗΠΑ μάλλον την δίνει στον Μαρίνο Μουσιούττα την Επιτροπή Μεταφορών , ενώ το ΕΛΑΜ την Προεδρία της ah hoc Επιτροπής για δημογραφικό- μεταναστευτικό στον Λίνο Παπαγιάννη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση