ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περδίκης: «Ρέα, παραιτήσου, είναι πολλά τα προβλήματα του CYPRA»

Π. Μυλωνάς: «Ρέα, στέλνω τα στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα»

Στέλιος Ξιουρής

Έμμεση σαφέστατη προτροπή προς την Γενική Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ να παραιτηθεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη που θα συζητηθεί το θέμα για το σφαγείο CYPRA στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, απηύθυνε ο βουλευτής των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ.

Τα θέματα που απορρέουν από την δράση του ιδιοκτήτη και συζύγου της Γ. Λογίστριας είναι αρκετά και καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα, όπως ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθεί στην Επ. Ελέγχου την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα και βάση της έκθεσης του Γ. Ελεγκτή υπάρχει θέμα με την σύμβαση για επεξεργασία και τελική χρήση ή απόρριψη των ζωικών υποπροιόντων, αλλά και τα οφειλόμενα ποσά του σφαγείου.

Ακόμη ο κ. Περδίκης έθεσε θέμα δεοντολογίας για την Γ.Λ αφού τίθενται αρκετά θέμα προς συζήτηση για τις ενέργειες του συζύγου της και επισήμανε χαρακτηριστικά «αν θα είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη στην θέση της μετά τα όσα καταλογίζονται στην Υπηρεσία που προΐσταται για τον τρόπο διαχείρισης των υποθέσεων που απορρέουν από την δράση του συζύγου της στο σφαγείο CYPRA».

Π. Μυλωνάς: Ρέα στέλνω τα στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ δίνει συνέχεια στις χθεσινές αποκαλύψεις του 24news και το ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «ΣΦΑΓΕΙΟ CYPRA: Αδελφός- ελεγκτής έλεγχε τον σύζυγο… τον οποίο ελέγχει η γυναίκα του Γ. Λογίστρια» αναφέροντας σε δήλωση του τα εξής:

«Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Πολίτης», για το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει από την ιδιότητά της ως προέδρου της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος ανέφερε: «Όταν προκύψει θέμα ενώπιον του Δ.Σ. της ΑΔΕΕλΕπ που θα αφορά τον αδελφό μου, τότε θα ζητήσω την εξαίρεσή μου…». Μένουμε έκπληκτοι από το γεγονός ότι η κυρία Γεωργίου δεν αντιλαμβάνεται να προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό, από τη στιγμή που η ίδια εποπτεύει τον αδελφό της, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών του συζύγου της.

Στη νομοθεσία περί Ελεγκτών αναφέρεται ότι «κατά τη διενέργεια υποχρεωτικού ελέγχου, κάθε νόμιμος ελεγκτής, καθώς και οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο είναι σε θέση να επηρεάσει κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού ελέγχου, έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία τους έναντι της ελεγχόμενης οντότητας και να μη συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε αυτήν».

«Οι νόμιμοι ελεγκτές και τα νόμιμα ελεγκτικά γραφεία δεν διενεργούν υποχρεωτικό έλεγχο όταν υπάρχει κίνδυνος να προκύψει αυτοανασκόπηση, ίδιο συμφέρον, προάσπιση, οικειότητα ή εκφοβισμός, που απορρέουν από οικονομική, προσωπική, επιχειρηματική, εργασιακή ή άλλη σχέση μεταξύ:

(α) Του νόμιμου ελεγκτή, του νόμιμου ελεγκτικού γραφείου, του δικτύου του, καθώς και οποιουδήποτε φυσικού προσώπου είναι σε θέση να επηρεάσει το αποτέλεσμα του νόμιμου ελέγχου, και (β) της ελεγχόμενης οντότητας, με αποτέλεσμα ένα αντικειμενικό, συνετό και ενημερωμένο τρίτο πρόσωπο, λαμβάνοντας υπόψη τις εφαρμοζόμενες ασφαλιστικές δικλίδες, να κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπονομεύεται η ανεξαρτησία του νόμιμου ελεγκτή ή του νόμιμου ελεγκτικού γραφείου».

Εμείς έχουμε ήδη αποστείλει τα στοιχεία που έχουμε ενώπιόν μας και στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, με την παράκληση όπως οι καταγγελίες μας διερευνηθούν με όλα τα νόμιμα μέσα. Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές, δεν είναι εξάλλου αυτός ο ρόλος μας, όμως αναμένουμε να τύχουν διερεύνησης και δημοσιοποίησης τα όσα έχουμε αναδείξει.»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X