ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράνομη η μετακίνηση των παιδιών του Προέδρου με υπηρεσιακά οχήματα

Τι αναφέρει η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Προεδρικό βρίσκεται ξανά στην έκθεση της Ε.Υ. μετά και την έντονη κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το προσχέδιο ανακοίνωσης για τα επιδόματα και ωφελήματα του Προέδρου. Συγκεκριμένα, σε ειδική έκθεση για την Αστυνομία, που κυκλοφόρησε σήμερα Πέμπτη (30/11), ο Γενικός Ελεγκτής κρίνει πως ο τρόπος μεταφοράς των παιδιών του Προέδρου Χριστοδουλίδη με υπηρεσιακό όχημα είναι παράνομη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικαλείται την ασφάλεια των παιδιών του.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και στο κεφάλιο Υπηρεσιακά οχήματα, «κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (ΚΔΠ 504/2014), χρησιμοποιούνται υπηρεσιακά οχήματα για τις μετακινήσεις των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την Υπηρεσία μας είναι σαφές ότι, οι όποιοι λόγοι ασφάλειας προβάλλονται, δεν μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να διακινούνται ιδιώτες με έξοδα του κράτους. Υποδείξαμε ότι, κατά την άποψή μας, η μεταφορά των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπηρεσιακό αυτοκίνητο είναι παράνομη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας».

Σε σχέση με τη ρήξη Ελεγκτικής Υπηρεσίας - Προεδρικού, προηγήθηκαν δημοσιεύματα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που θέλουν την Ελεγκτική Υπηρεσία να ζητά από τον Πρόεδρο να επιστρέψει τα ωφελήματα που λάμβανε την περίοδο 2014-2018. Ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχλησή του σημειώνοντας πως δεν είθισται η Προεδρία να ενημερώνεται από διαρροές στον Τύπο αναφορικά με έτσι ζητήματα χαρακτηρίζοντας το όλο συμβάν άκομψο. Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδη απάντησε, αναφέροντας μεταξύ άλλων, με ανάρτηση στο «X», «Ντράπηκε κι η ντροπή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση