ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήταν στη Μητρόπολη Ταμασού ο Χρίστου - Πώς απαντά για τους κουκουλοφόρους

«Εγώ ήμουν παρών στην ιερά Μητρόπολη Ταμασού , όχι με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αλλά με την ιδιότητα του ως μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης»

24news team

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» απάντησε στα δημοσιεύματα για την παρουσία αρχηγού πολιτικού κόμματος στα όσα εκτυλίχθηκαν την 5η Μαρτίου τόσο στη Μονή Οσίου Αββακούμ όσο και στη Μητρόπολη Ταμασού.

Ο κ. Χρίστου παραδέχθηκε πως βρισκόταν στη Μητρόπολη Ταμασού, όχι με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΛΑΜ, αλλά με την ιδιότητα του ως μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης. Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως έφτασε αργά στο χώρο της Μητρόπολης και δεν έχει εξ αρχής εικόνα για τα τεκταινόμενα, όμως από εκεί και πέρα ήταν παρών στη διαδικασία. Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ σημείωσε ότι την ημέρα εκείνη καλέστηκε από τον Μητροπολίτη Ταμασού όλη η Επιτροπή.

Ερωτηθείς ο κ. Χρίστου εάν οι κουκουλοφόροι που βρέθηκαν στη Μονή σχετίζονταν με το ΕΛΑΜ, ο ίδιος απάντησε πως τα άτομα που μετέβησαν στην περιοχή δεν είχαν κάποια σχέση με το κόμμα, ενώ ανέφερε πως δεν διαπίστωσε θέματα κακοποίησης μοναχών, απαγωγών και άλλα διάφορα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σχολιάζοντας τα όσα θλιβερά εκτυλίσσονται στην εκκλησία τις τελευταίες μέρες, ο κ. Χρίστου σημείωσε πως είναι λυπητερό να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα στην εκκλησία της Κύπρου, αλλά ακόμη πιο λυπητερό να βλέπουμε ανθρώπους και κόμματα να χρησιμοποιούν την υπόθεση αυτή για πολιτικά οφέλη, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την απόφαση του ΑΚΕΛ να εγγράψει το θέμα στη Βουλή ως «η οικονομική εκμετάλλευση της πίστης και η ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση». Επί τούτου, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε πως το σύνταγμα αναφέρει «ξεκάθαρα» ότι η εκκλησία μπορεί να ρυθμίζει η ίδια τα εσωτερικά και διοικητικά της θέματα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση