ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - «Όχι προς το παρόν στην απαγόρευση κυκλοφορίας»

Όλα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν υπάρχει στο παρόν στάδιο πρόθεση ή σκέψη για επιβολή επιπλέον δραστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση δια στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, ο οποίος μιλούσε μετά την πολύωρη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, σε πνεύμα συναντίληψης αντάλλαξαν προτάσεις, οι οποίες θα κωδικοποιηθούν και θα αποσταλούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση, κάλεσαν για ακόμη μια φορά τους πολίτες να συμμορφωθούν με τον κατ΄ οίκον περιορισμό και έστειλαν το μήνυμα ότι ενωμένοι θα νικήσουμε τη μάχη με τον κορωνοϊό, είπε ο κ. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρχικά τη συνεδρία του συμβουλίου αρχηγών ως εξαιρετικά παραγωγικότατη, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τούς ενημέρωσε για τη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη συνέχεια οι αρμόδιοι Υπουργοί ενημέρωσαν για τα επιμέρους μέτρα που λαμβάνονται και τους σχεδιασμούς των Υπουργείων.


Έξαλλος ο Υπ. Υγείας: «Δεν έχει αποβιώσει ο ασθενής...» (pic)


Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν τον λόγο και συνέδραμαν με τις προτάσεις τους, μέσα σε ένα πνεύμα απόλυτης συναντίληψης στις αρχές των προτάσεων που είχαν κατατεθεί και σημείωσε πως έχει συμφωνηθεί ότι όλες οι προτάσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων θα κωδικοποιηθούν και θα αποσταλούν στα κόμματα το ταχύτερο για επεξεργασία.

Αφού επισήμανε πως δεν προβλέπεται διαφωνία, καθώς υπήρξε συναντίληψη, αμέσως μετά την επεξεργασία, τότε θα συνέλθει η Βουλή σε ειδική συνεδρία την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ούτως ώστε να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που κρίνονται αναγκαία για την εφαρμογή των μέτρων. «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την εκτίμηση και τις ευχαριστίες τους για όλους τους λειτουργούς του δημοσίου που δίνουν τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Ενωμένοι θα νικήσουμε», είπε.

Μετέφερε παράλληλα την παράκληση προς τους πολίτες για αυτοπειθαρχία για την προστασία των οικογενειών, συγγενών και γενικότερο του συνόλου του λαού.

Ερωτηθείς αν εξετάστηκε το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Κούσιος απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως δεν υπάρχει επί του παρόντος απόφαση ή σκέψη για επιβολή τέτοιου μέτρου. «Δεν κρύβουμε εντούτοις ότι σχεδιασμοί υπάρχουν για όλα τα πιθανά σενάρια αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις», είπε, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις οι οποίες εδράζονται από τις συμβουλές ειδικών.

Σε αυτό το στάδιο, συνέχισε, δεν υπάρχει πρόθεση εφαρμογής οποιωνδήποτε περαιτέρω δραστικών μέτρων, κάτι που δεν αποκλείει την έκδοση άλλων διαταγμάτων αλλά όχι, όπως είπε, δραστικών.

Ερωτηθείς για το θέμα των ιδιωτών γιατρών, είπε πως υπάρχει σχεδιασμός για το πού θα υπηρετήσει ο κάθε γιατρός, ωστόσο παρέπεμψε στον Υπουργό Υγείας για τις λεπτομέρειες.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X